VU12-1 plaatsen zich voor NK!

Zaterdag 6 mei werd het Rayon Kampioenschap vu 12 georganiseerd op Urk.
De meiden u12  hadden drie wedstrijden voor de boeg tegen voor hen onbekende tegenstanders.
De dag begon vroeg voor de dames en door de zenuwen begon voor veel meiden de dag nog vroeger dan de bedoeling was..

We startten het toernooi tegen Peatminers 2. Zij hadden goed gepresteerd in de competitie dus het was een beetje aftasten van beide kanten. Orca’s had de opdracht gekregen om fel te starten. Gelijk druk op de bal en probeer de tegenstander maar te overrulen. Dat lukte prima en al snel werd duidelijk dat Peatminers 2 niet opgewassen was tegen de meiden van Orca’s. Orca’s kon steeds verder uitlopen. De wedstrijd werd afgesloten met een winst van 51-5.

De tweede wedstrijd was tegen Peatminers 1. Een erg jong team. Orca’s startte met dezelfde opdracht en ook nu ging dat gelijk goed. Vooral in de tweede periode ging het lopen bij Orca’s door goed samenspel en veel passen.  Voor een jong team was het een erg leuke ploeg met veel potentie, maar helaas konden ook zij het niet spannend maken. Eindstand 64-17

Met een scheef oog volgden we de wedstrijd van Peatminers 2 tegen Batouwe en eigenlijk werd ons toen al duidelijk dat het kampioenschap ons niet meer mocht ontglippen.
We probeerden de dames scherp te houden, want ja, de wedstrijd moest nog wel gespeeld worden en de bal is en blijft rond natuurlijk.
De derde wedstrijd ingegaan met de opdracht om fel en leuk basketball te laten zien. Jammer genoeg werd het een matte wedstrijd waar al snel duidelijk werd dat Orca’s deze pot ook zou winnen.  De meiden hebben deze wedstrijd in ieder geval laten zien dat ze aan conditie geen gebrek hebben, want de fastbreaks vlogen je om de oren. Wat natuurlijk prachtig om te zien is, dat de omschakeling van verdediging naar aanval steeds sneller gaat.
Eindstand: 68-12

Na een lange, sportieve en leuke dag mochten de trotse meiden hun medaille en beker in ontvangst nemen en nog leuker… Ze hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap 2017!
Op zaterdag 27 mei is de eerste speeldag in Huizen.
Zaterdag 10 juni is de tweede speeldag in Lelystad.
Het zijn bijna thuiswedstrijden, dus er is eigenlijk geen reden te verzinnen om de meiden niet te komen aanmoedigen in hun strijd voor de titel!