Damesploeg Orca's legt koploper over de knie

Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen de Snipers uit Zeewolde. Daar zorgden we voor een flinke stunt door te winnen van de koploper. We bogen een achterstand na kwart 1 (19-12) om in een flinke overwinning: 67-50.

We begonnen de wedstrijd sterk en het beloofde een spannende pot te worden. Het puntenaantal liep gelijk op, maar Snipers liep de laatste minuten in door veel balverlies aan onze kant. Einde kwart: 19-12.

Het tweede kwart verliep veel beter. We speelden vanuit een krachtige verdediging en konden veel steals (in totaal 29) pakken. Door het slordige spel van de Snipers, konden we snelle aanvallen spelen en daaruit scoren. Tussenstand: 37-38.

Het was erg spannend en het derde kwart liep wederom gelijk op. We besloten om een zoneverdediging neer te zetten om de Snipers te ontregelen in hun aanval. In het begin wisten ze niet goed hoe ze hier mee om moesten gaan en konden we uit een man-to-man press veel steals pakken. Einde kwart: 43-51.

In de eerste minuten van het laatse kwart was de wedstrijd nog steeds niet beslist. Het bleef onzeker of we zouden winnen, maar we bleven vechten. Door onze fanatisme konden we wederom veel fastbreaks lopen en makkelijke scores maken. In de laatste drie minuten was de wedstrijd beslist en konden we de rust in ons spel bewaren. Eindstand: 67-50.

We zetten een top teamprestatie neer en zorgden ervoor dat de Snipers hun eerste thuisverlies leden. Vooral in onze defense konden we de tweede helft de overhand pakken. We pakten steals, blockten af en stopten de bal vaak. Onze eerstvolgende wedstrijd is 10 maart in Groningen tegen BVG.

Scores:

Marlies Hoorn- Verhoeff: 16

Duanne van der Reest: 14

Lianne Post: 13