Dames 1 wint van BVG na sterk vierde kwart

Afgelopen zaterdag mochten we na een periode van rust eindelijk weer een wedstrijd spelen. Dit maal troffen we de dames van BVG in Groningen. We misten lengte door de afwezigheid van Duanne. BVG is een snel en sterk team met juist veel lange speelsters. Vaak hadden we mismatches in de verdediging, maar konden dat gelukkig goed aan. Ook coach Jurie was niet aanwezig, maar Jenny kon dit keer met ons mee om de orde te bewaren en ons te ondersteunen. Na een wedstrijd vol ups en downs, namen we de punten gelukkig toch mee naar Urk. Eindstand: 66-73.

 

We begonnen de wedstrijd sterk. Doordat de tegenstander ons té strak verdedigden konden we veel backdoors maken en daaruit scoren. Ons spel werd op ten duur echter slordiger en hier wist BVG goed op te reageren. De punten vielen bij de tegenstander en we na een 2-9 voorsprong toch nog achter te staan.

 

Het tweede kwart verliep slecht. BVG wist de voorsprong te behouden en zelfs de meest lastige ballen gooiden ze raak. Wij scoorden nauwelijks waardoor met 12 punten achter kwamen te staan. Dit veranderde toen we beter gebruik gingen maken van de manier waarop BVG verdedigde. We kregen veel ruimte, waardoor we met een mooi samenspel maar liefst 10 punten inliepen. Het kwart eindigde met nog maar een kleine  achterstand van 3 punten: 33-30.

 

Na de rust waren we van plan deze positieve instelling vol te houden en bovendien feller te verdedigen. Het werd weer erg spannend en we lieten de tegenstander veel 3-punters maken. We moesten volgens Jenny de screens beter gaan switchen, want het maakte toch niet uit wie wie verdedigde, iedereen had een lang persoon tegenover zich. Dat ging toen gelukkig beter. Het liep gelijk op en het werd erg spannend. 

 

Het vierde kwart moesten we onze conditie inzetten, want de Groningers waren moe. Het was een kwart vol fastbreaks, waardoor we ook onszelf vermoeiden. Toch liepen we voor op de Groningers. We vonden elkaar goed op het juiste moment onder het bord waar leuke scores uitkwamen. Eigenlijk moesten we nu onze rust bewaren, maar het liep erg goed en alle ballen vielen dit keer wel.

 

Wat een lekkere wedstrijd, het was weer even wennen, maar iedereen heeft even hard gevochten. We hebben verdiend gewonnen. Aankomende zaterdag spelen we eindelijk weer op Urk. Dit keer zijn de Groene uilen de tegenstander. We hopen jullie allemaal te zien om 20:00 in de vlechttuinen 

 

Punten:

Marlies 27

Margo 12

Diddie 11