Dames 1 wint spannend duel tegen de Groene Uilen

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer een thuiswedstrijd spelen. Voor Lianne was dit haar eerste van het seizoen. We moesten tegen de Groene Uilen en dat beloofde spannend te worden. Eerdere wedstrijden hadden we het moeilijk en wonnen of verloren we steeds nét van ze. We hielden de punten gelukkig op Urk en wonnen met één punt. Eindstand: 59-58.

Het eerste kwart begonnen we heel sterk. We hadden een run van vier tegen nul scores. Helaas konden we dit niet vasthouden en gaven we het kwart halverwege weg. Ze waren, net als wij, heel fel en fanatiek. Zij waren daardoor degenen die de rebounds en steals pakten. Kwartstand: 18-13 

Het tweede kwart verliep wederom met ups en downs. De verdediging van de tegenstander was sterk en leek veel op de onze. Doordat ze zo goed verdedigden, konden we maar moeilijk dichterbij de ring komen om te scoren. Wat dit kwart wel goed ging, was onze press. We konden vaak een steal pakken en de fastbreak lopen. Het kwart eindigde in een stand van 37-31.

Na de rust ging de wedstrijd dramatisch. We waren niet scherp en gaven het kwart erg kinderlijk weg. We lieten de groene uilen inlopen tot een voorsprong van twee punten: 44-46.  

Het vierde kwart moesten we onze instelling veranderen. We speelden meer tegen onszelf dan de tegenstander en dat kon iedereen op de tribune ook zien. De wedstrijd werd steeds spannender en de sfeer in de zaal steeds beter. In de laatste minuten van het kwart konden we de wedstrijd ombuigen en wisten we de achterstand in te halen tot een gelijkspel. Door een geluksscore van de tegenstander kwamen met één punt achter te staan. We probeerden in de aanval een drive te maken en daaruit hopelijk te scoren of een fout mee te krijgen. Lianne was de gelukkige en mocht met nog 10 seconden op de klok twee vrije worpen nemen. Met haar stalen zenuwen scoorde ze deze allebei en we stonden met een punt voor. Toen braken natuurlijk de tien spannendste seconden aan, want de uilen mochten nog aanvallen. We wisten goed te verdedigen zonder fouten te maken en wonnen de wedstrijd! 

De volgende keer maken we het hopelijk niet weer zo spannend en basketballen we ons eigen spelletje. We wisten goed terug te komen en hadden leuke aanvallen, maar we gaven onze scores zó makkelijk terug. Dat moet beter.

We hopen jullie deze week weer te zien. We spelen aanstaande Vrijdag (!) om 20:45 in de vlechttuinen tegen Leeuwarden.

Punten;
Margo Visscher: 15
Diddie kramer: 9
Lianne Post: 8