Zuur thuisverlies voor Dames 1

Vrijdagavond speelden we tegen BV Leeuwarden, een team dat zich in de ranglijst laag positioneert, maar waar we eerder al twee keer van verloren. Dit was de laatste keer dat we ze troffen. Er kon op papier gezien nog van alles gebeuren in de top van de competitie, maar dan moesten we we wel winnen. Helaas gebeurde dat niet en lieten we de dames van Leeuwarden de show stelen in het laatste kwart. Eindstand: 58-66.

 

We begonnen de wedstrijd wat slordig waardoor de eerste punten voor de uitploeg waren. Gelukkig begonnen wij ook te scoren uit fastbreaks. Wij hadden getraind op de aanval van Leeuwarden, maar het werkte nu nog niet erg goed uit, waardoor de stand opging. Kwartstand: 14-15

Leeuwarden wist hun aanval goed uit te spelen en gebruik te maken van de lange spelers. Door de vele screens konden ze hun schutters gemakkelijk laten scoren. We kregen de verdediging beter onder de knie, maar er werden veel onnodige fouten aan onze kant gemaakt. We konden maar geen normale aanval op te zetten en scoorden bijna alleen maar uit fastbreaks. We gingen met een kleine achterstand de rust in; 30-35.

We spraken in de rust af hoe we de verdediging beter konden neerzetten. Door fanatieker te verdedigen en meer rebounds te pakken bleven de scores van Leeuwarden uit en begonnen wij te scoren! We eindigden het 3e kwart met een voorsprong van 50-42

Nu was het belangrijk om de wedstrijd rustig uit te spelen.
Dit lukte echter niet. Veel passes kwamen niet aan of werden onderschept. Bovendien zaten we flink ik de foutenlast en verlieten Diddie en Duanne het veld met 5 fouten. We probeerden tevergeefs nog te pressen, maar Leeuwarden liep met maar liefs 16 punten in en kwam voor te staan. Eventjes was er nog hoop, maar met elke fout mochten de Leeuwarders weer vrije worpen nemen. De stand liep langzaam uit naar een verlies: 58-66.

Erg jammer dat we verloren hebben. Het was onnodig en zeer slordig. Snipers verloor dit weekend ook, extra jammer dus, want het kampioenschap voor Snipers en Scylla is na dit weekend nog zeker niet veiliggesteld. Zaterdag 7 april spelen we weer thuis tegen BVG om 20:00 uur.

punten:

marlies: 20

Diddie: 14

rianne brouwer: 9