Dames 1 houdt de punten op Urk.

De mogelijkheden tot het behalen van een tweede plek liggen weer open. Zaterdag wonnen thuis we met twintig punten van BVG. Al met al was het een slordige wedstrijd waar met name over de eerste helft niet veel goeds te zeggen valt. Gelukkig scoorden we in de tweede helft veel en (mede door de 30 punten van Marlies) kwam de eindstand op 58-30. We deden dit zonder Margo, omdat zij haar enkel verzwikt heeft. Gelukkig was Wilja bereid om twee wedstrijden achter elkaar te spelen en zij deed dat met de gretigheid die we van haar gewend zijn.

De wedstrijd begon wat wisselvallig, het duurde lang voordat er punten gemaakt werden en aan beide kanten bleven de scores uit. Het kwart eindigde daarom ook in een zeer lage stand: 8-7.

Het tweede kwart was even stroef en aan beide kanten ging het spelletje maar moeizaam. We speelden slordig en probeerden de aanval veel te snel uit te spelen. De schotpogingen waren wanhopig en we misten veel. We konden veel fastbreaks lopen, maar we verspeelden onze kansen. Toch konden we een beetje inlopen, het tweede kwart eindigde in een stand van 24-16. 

De tweede helft vielen de scores en werden we gretiger in de verdediging. We hielden de bucket aan onze helft dicht en konden veel steals maken om vervolgens een fastbreak te lopen. We vonden een antwoord op de zone-verdediging van BVG en Marlies wist vanaf de driepunterlijn maar liefs 8 keer te scoren. We speelden de wedstrijd goed uit en lieten een heel ander Orca’s zien in het laatste kwart. Eindstand 59-37.

Volgende week spelen we uit tegen Scylla om de tweede plek. Onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen is 21 april om 20:00 tegen de Snipers uit Zeewolde. Hopelijk tot dan!


Marlies: 30 punten

Duanne: 9 punten 

Rianne: 5 punten