NIPT VERLIES ORCA’S - DAMES 1 IN GRONINGEN

Jl. zaterdag hadden de Dames van Orca’s de kans op het behalen van de tweede plaats in de competitie, maar dan moest er wel gewonnen worden van Scylla in Groningen. En Scylla die op de tweede plaats stond moest van Orca’s winnen wilden ze nog zicht houden op het kampioenschap. De juiste ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren dus aanwezig. En spannend werd het! Met minder dan een minuut te spelen was de stand nog gelijk en Orca’s kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd te gaan winnen. Helaas lukte dit niet en verloor Orca’s met 55-51. 

De wedstrijd startte met een felle verdediging van beide teams. Er werd niet veel gescoord tegen de ervaren (en lange) tegenstanders, maar d.m.v. scores uit de fast break stond Orca’s aan het eind van het eerste kwart voor met 11-13. 

Het tweede kwart was moeizaam. Het scoren lukte niet. Scylla pakte veel aanvals rebounds en scoorde oa. een paar keer vanwege fouten in de verdediging van Orca’s. Ruststand: 27-21 

Er moest dus iets gebeuren wilde Orca’s nog kans gaan maken op de winst. In de kleedkamer werd een andere manier van verdedigen besproken en dat pakte erg goed uit. Scylla kon in het derde kwart maar 9 punten scoren en Orca’s ging met één punt achter het vierde kwart in. Stand 36-35 

Het vierde kwart was super spannend. De scores vielen om en om. Orca’s kwam voor te staan maar kon niet doordrukken. Scylla herpakte zich en scoorde regelmatig. Met nog 50 seconden te gaan was de stand gelijk. Scylla scoorde en de aanval van Orca’s die volgde eindigde met bal verlies. Orca’s moest vervolgens aan de “noodrem” trekken door persoonlijke fouten te maken, echter de ervaren speelsters van Scylla waren koelbloedig vanaf de vrije worp lijn. 

Bij Orca’s scoorde Diddie Kramer 16 punten en Marlies Hoorn - Verhoeff 11 punten 

Al met al een wedstrijd waarin de dames zich van hun beste kant hebben laten zien ! Keihard verdedigen, snelle fast breaks en een mentaliteit laten zien van nooit opgeven. 

Door het verlies van Snipers uit Zeewolde (de koploper in de competitie) tegen Leeuwarden, later op de avond, staat Scylla nu bovenaan en mogen ze zich kampioen noemen wanneer ze winnen as. zaterdag van het laaggeplaatste Groene Uilen. Snipers hoopt natuurlijk op verlies van Scylla, maar om kampioen te worden zullen ze dan wel van de Dames van Orca’s moeten winnen as. zaterdag. 

Snipers heeft al aangekondigd dat ze zich willen revancheren van het verlies in de laatste wedstrijd tegen Orca’s en dat ze natuurlijk graag kampioen willen worden. Het wordt dus weer spannend as. zaterdag om 20.00 uur in de Vlechttuinen. 

Snipers heeft hun supporters al opgeroepen om hun aan te komen moedigen op Urk…