Wij geen kampioen? Dan Snipers al helemaal niet!

Het onverwachte gebeurde tóch de laatste weken; we verspeelden ongemerkt een kampioenschap. Als Scylla zou winnen, waren zij hoe dan ook kampioen geweest. Echter, konden we vlak voor de aanvang van onze wedstrijd vernemen dat de Groningers verloren, waardoor de druk voor Snipers hoog kwam te liggen. Dit was dé kampioenswedstrijd voor de dames uit Zeewolde en daarom hadden ze dan ook flink wat publiek meegenomen. We waren niet van plan om de Snipers de titel in de schoenen te schuiven en probeerden flink wat roet in hun eten te gooien. Door afwezigheid van Rianne Brouwer, mocht Wilja daar weer goedschiks aan bijdragen. Na een spannende wedstrijd wisten wij de twee punten thuis te houden. Eindstand: 57-49. 


We begonnen sterk aan de wedstrijd. Binnen vier minuten stonden we 11-0 voor en alles leek ons makkelijk af te gaan. Voor de dames van Snipers staat er natuurlijk flink wat op het spel, dus halverwege dit kwart gingen ze nóg fysieker spelen dan ze al deden. We maakten hierdoor veel fouten en lieten de dames scoren: 15-7


Het tweede kwart was drama. Veel dingen, die bij het simpele basketbal horen, als uitboxen, rebounden, goede passes, snijden en onze trapverdediging, gingen fout. Onze zoneverdediging ging wel goed, maar toch besloten we onze kracht te herpakken op het man-to-man verdedigen. De dames van Snipers probeerden hoe dan ook te driven en hiermee een score te maken of een fout mee te krijgen. Die felheid van hun werd beloond door de scheidsrechter en er werden erg veel fouten aan onze kant gemaakt. We gingen met flinke spanning de rust in: 27-25


Na de rust moesten we het hoofd hoog houden, dit gingen wij niet zomaar weggeven! We spraken af de dames fysiek aan te pakken en voor elke bal te vechten. Die belofte maakten we waar. Aan beide kanten werden wederom goede acties gemaakt, maar wij voerden het aanvalsspelletje wat beter uit. Snipers gooiden veel ballen weg waardoor we intercepties konden maken voor de fastbreak. De positieve flow zat er weer in en we konden in het vierde kwart langzaam uitlopen naar een ruime overwinning.

We kunnen wel stellen dat we dit jaar erg veel geleerd hebben. We hebben vaak goed gepresteerd en uit onze mindere prestaties konden we altijd wel een les trekken. We eindigen hiermee op de derde plek, vlák onder Scylla en Snipers. In dit nieuwe teamverband en met een (voor vele van ons) nieuwe trainer hebben we al wat kleine stappen kunnen maken en was dit echt een leerjaar. Wij blijven nog een tijdje doortrainen en hopen jullie volgend jaar weer te zien in de Vlechttuinen!

Punten;

Marlies 20

Diddie 10

Margo 8