Nieuws

Teamindelingen en Trainingsrooster 2018/2019

De nieuwe indelingen zijn voor het seizoen 2018/2019 zijn bekend. Hieronder is te zien in welk team je bent ingedeeld. Staat je naam er niet tussen of heb je misschien vragen dan kan een mailtje gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Als het goed is neemt je (nieuwe) trainer de komende week contact met je op zodat je alvast met je nieuwe team kan trainen de komende weken. We wensen jullie alvast veel plezier en succes in je nieuwe team!

Lees meer...

MSE1

Seizoensafsluiter in Groningen voor Orca’s Heren 1.

Het deels mislukte seizoen van Heren 1 is ten einde. Eindelijk. Met veel geschuif en geknaak heeft de selectie ook nog de laatste wedstrijd weten af te werken. Het was meer een verplichting om heen te gaan maar konden ze zich gelukkig motiveren voor het etentje wat  aansluitend aan de wedstrijd gepland was. De mannen van coach Jan Verhoeff scharrelden naar Vinkhuizen om tegen de ongeslagen koploper en kampioen, Celeritas Donar, de laatste wedstrijd te spelen.

Lees meer...

Nieuws

Wij geen kampioen? Dan Snipers al helemaal niet!

Het onverwachte gebeurde tóch de laatste weken; we verspeelden ongemerkt een kampioenschap. Als Scylla zou winnen, waren zij hoe dan ook kampioen geweest. Echter, konden we vlak voor de aanvang van onze wedstrijd vernemen dat de Groningers verloren, waardoor de druk voor Snipers hoog kwam te liggen. Dit was dé kampioenswedstrijd voor de dames uit Zeewolde en daarom hadden ze dan ook flink wat publiek meegenomen. We waren niet van plan om de Snipers de titel in de schoenen te schuiven en probeerden flink wat roet in hun eten te gooien. Door afwezigheid van Rianne Brouwer, mocht Wilja daar weer goedschiks aan bijdragen. Na een spannende wedstrijd wisten wij de twee punten thuis te houden. Eindstand: 57-49. 


We begonnen sterk aan de wedstrijd. Binnen vier minuten stonden we 11-0 voor en alles leek ons makkelijk af te gaan. Voor de dames van Snipers staat er natuurlijk flink wat op het spel, dus halverwege dit kwart gingen ze nóg fysieker spelen dan ze al deden. We maakten hierdoor veel fouten en lieten de dames scoren: 15-7


Het tweede kwart was drama. Veel dingen, die bij het simpele basketbal horen, als uitboxen, rebounden, goede passes, snijden en onze trapverdediging, gingen fout. Onze zoneverdediging ging wel goed, maar toch besloten we onze kracht te herpakken op het man-to-man verdedigen. De dames van Snipers probeerden hoe dan ook te driven en hiermee een score te maken of een fout mee te krijgen. Die felheid van hun werd beloond door de scheidsrechter en er werden erg veel fouten aan onze kant gemaakt. We gingen met flinke spanning de rust in: 27-25


Na de rust moesten we het hoofd hoog houden, dit gingen wij niet zomaar weggeven! We spraken af de dames fysiek aan te pakken en voor elke bal te vechten. Die belofte maakten we waar. Aan beide kanten werden wederom goede acties gemaakt, maar wij voerden het aanvalsspelletje wat beter uit. Snipers gooiden veel ballen weg waardoor we intercepties konden maken voor de fastbreak. De positieve flow zat er weer in en we konden in het vierde kwart langzaam uitlopen naar een ruime overwinning.

We kunnen wel stellen dat we dit jaar erg veel geleerd hebben. We hebben vaak goed gepresteerd en uit onze mindere prestaties konden we altijd wel een les trekken. We eindigen hiermee op de derde plek, vlák onder Scylla en Snipers. In dit nieuwe teamverband en met een (voor vele van ons) nieuwe trainer hebben we al wat kleine stappen kunnen maken en was dit echt een leerjaar. Wij blijven nog een tijdje doortrainen en hopen jullie volgend jaar weer te zien in de Vlechttuinen!

Punten;

Marlies 20

Diddie 10

Margo 8

Nieuws

NIPT VERLIES ORCA’S - DAMES 1 IN GRONINGEN

Jl. zaterdag hadden de Dames van Orca’s de kans op het behalen van de tweede plaats in de competitie, maar dan moest er wel gewonnen worden van Scylla in Groningen. En Scylla die op de tweede plaats stond moest van Orca’s winnen wilden ze nog zicht houden op het kampioenschap. De juiste ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren dus aanwezig. En spannend werd het! Met minder dan een minuut te spelen was de stand nog gelijk en Orca’s kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd te gaan winnen. Helaas lukte dit niet en verloor Orca’s met 55-51. 

De wedstrijd startte met een felle verdediging van beide teams. Er werd niet veel gescoord tegen de ervaren (en lange) tegenstanders, maar d.m.v. scores uit de fast break stond Orca’s aan het eind van het eerste kwart voor met 11-13. 

Het tweede kwart was moeizaam. Het scoren lukte niet. Scylla pakte veel aanvals rebounds en scoorde oa. een paar keer vanwege fouten in de verdediging van Orca’s. Ruststand: 27-21 

Er moest dus iets gebeuren wilde Orca’s nog kans gaan maken op de winst. In de kleedkamer werd een andere manier van verdedigen besproken en dat pakte erg goed uit. Scylla kon in het derde kwart maar 9 punten scoren en Orca’s ging met één punt achter het vierde kwart in. Stand 36-35 

Het vierde kwart was super spannend. De scores vielen om en om. Orca’s kwam voor te staan maar kon niet doordrukken. Scylla herpakte zich en scoorde regelmatig. Met nog 50 seconden te gaan was de stand gelijk. Scylla scoorde en de aanval van Orca’s die volgde eindigde met bal verlies. Orca’s moest vervolgens aan de “noodrem” trekken door persoonlijke fouten te maken, echter de ervaren speelsters van Scylla waren koelbloedig vanaf de vrije worp lijn. 

Bij Orca’s scoorde Diddie Kramer 16 punten en Marlies Hoorn - Verhoeff 11 punten 

Al met al een wedstrijd waarin de dames zich van hun beste kant hebben laten zien ! Keihard verdedigen, snelle fast breaks en een mentaliteit laten zien van nooit opgeven. 

Door het verlies van Snipers uit Zeewolde (de koploper in de competitie) tegen Leeuwarden, later op de avond, staat Scylla nu bovenaan en mogen ze zich kampioen noemen wanneer ze winnen as. zaterdag van het laaggeplaatste Groene Uilen. Snipers hoopt natuurlijk op verlies van Scylla, maar om kampioen te worden zullen ze dan wel van de Dames van Orca’s moeten winnen as. zaterdag. 

Snipers heeft al aangekondigd dat ze zich willen revancheren van het verlies in de laatste wedstrijd tegen Orca’s en dat ze natuurlijk graag kampioen willen worden. Het wordt dus weer spannend as. zaterdag om 20.00 uur in de Vlechttuinen. 

Snipers heeft hun supporters al opgeroepen om hun aan te komen moedigen op Urk…

Nieuws

Twee kampioensteams

Van het bestuur:

Gisteren zijn de jongens van M18 en M14 beide kampioen geworden. Beide wedstrijden waren tot in de slotfase bijzonder spannend, M18 wist met 58-55 van VUAS te winnen en M14 met 50-49 van directe concurrent BAS. Het bestuur van basketballvereniging Orca’s  heeft de beide teams met een beker, medailles en bloemen voor de coaches gehuldigd. Van harte gefeliciteerd en top gedaan!

Eerste foto is M18 met vlnr Jelte Kramer, Yannick de Graaf, Wilbert Kramer, Marco de Vries, Joas van der Reest, Okke de Boer, coach Pieter van Veen, Laurens van Veen, Albert Jansen, coach Chris Kramer en onder Rick Visser.

2018 M18

Tweede foto is M14 met boven vlnr Wiebe Pasterkamp, Nathan de Jong, William Foekema, Tiemen Molenaar, coach Laurens van Loosen en Klaas de Boer. Onder vlnr Sander Vos, Jaawk Coenen, Evert de Groene, Nicolas Visser en Joas Bakker.

2018 M14

 

Nieuws

Orca’s M18 - VUAS M18 Een kraker in de Vlechttuinen

In de NBA heb je van die ploegen die al jaren met elkaar in de clinch liggen. In de jaren 60 had je de teams van Bill Russell van de Bosten Celtics en Jerry West van de Lakers die het bijna ieder jaar tegen elkaar opnamen in de finale. In de jaren 80 waren het de Lakers en Cetltics van Magic Johnson en Larry Bird en de laatste jaren zien we de strijd tussen de Cavaliers van Lebron James en de Warriors van Stephen Curry.

Die rivaliteit zien we de laatste jaren ook terug bij de Orca’s jongens die vaak in de clinch liggen met teams van VUAS uit Dronten.

Lees meer...