Nieuws

Damesploeg Orca's legt koploper over de knie

Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen de Snipers uit Zeewolde. Daar zorgden we voor een flinke stunt door te winnen van de koploper. We bogen een achterstand na kwart 1 (19-12) om in een flinke overwinning: 67-50.

We begonnen de wedstrijd sterk en het beloofde een spannende pot te worden. Het puntenaantal liep gelijk op, maar Snipers liep de laatste minuten in door veel balverlies aan onze kant. Einde kwart: 19-12.

Het tweede kwart verliep veel beter. We speelden vanuit een krachtige verdediging en konden veel steals (in totaal 29) pakken. Door het slordige spel van de Snipers, konden we snelle aanvallen spelen en daaruit scoren. Tussenstand: 37-38.

Het was erg spannend en het derde kwart liep wederom gelijk op. We besloten om een zoneverdediging neer te zetten om de Snipers te ontregelen in hun aanval. In het begin wisten ze niet goed hoe ze hier mee om moesten gaan en konden we uit een man-to-man press veel steals pakken. Einde kwart: 43-51.

In de eerste minuten van het laatse kwart was de wedstrijd nog steeds niet beslist. Het bleef onzeker of we zouden winnen, maar we bleven vechten. Door onze fanatisme konden we wederom veel fastbreaks lopen en makkelijke scores maken. In de laatste drie minuten was de wedstrijd beslist en konden we de rust in ons spel bewaren. Eindstand: 67-50.

We zetten een top teamprestatie neer en zorgden ervoor dat de Snipers hun eerste thuisverlies leden. Vooral in onze defense konden we de tweede helft de overhand pakken. We pakten steals, blockten af en stopten de bal vaak. Onze eerstvolgende wedstrijd is 10 maart in Groningen tegen BVG.

Scores:

Marlies Hoorn- Verhoeff: 16

Duanne van der Reest: 14

Lianne Post: 13

MSE1

Orca's Heren 1 verspeelt weer royale voorsprong.

Het rommelige seizoen van Heren 1 kreeg afgelopen zaterdag weer een gevolg met een wedstrijd tegen Flying Red MSE 1 uit Roden. Deze gedreven en snelle ploeg uit het hoge Noorden heeft het Orca’s al vaker lastig gemaakt en er is menig spannend duel uitgevochten. Klaas Willem Hoorn en Luka de Jong waren afwezig vanwege werk en Niels ten Napel was nog steeds geblesseerd, helaas. Maar birthday-boy Rick van Eerde had zijn tenue weer aangetrokken, net als het duo Edwin van Schaik en Laurens van Loosen, zodat de Urkers toch nog een ploeg van 8 man kon presenteren.

Lees meer...

Nieuws

Tafel- en fluitschema

Het schema is bijgewerkt en loopt nu door tot het einde van het seizoen. Zet de datum alvast in je agenda.
MSE2

U52 @ Biddinghuizen; een (bijna) foutloze wedstrijd

Orca’s mannen senioren 2, beter bekend onder het pseudoniem U52, heeft dit seizoen 11 wedstrijden gewonnen. Er werd alleen verloren van Be Quick, Volic en de nog ongeslagen rode reuzen uit Meppel. De strijd om de tweede plek op de ranglijst gaat tussen VUAS, Volic en Orca’s U52.

Door het intreden van het digitale tijdperk, met het bijbehorende digitale wedstrijd formulier heeft u nog weinig over ons kunnen lezen. De hoogste tijd om dat goed te maken met een uitgebreid wedstrijdverslag van onze wedstrijd tegen het altijd lastige Biddinghuizen. BAS is namelijk de angstgegner van de polder. De eeuwige rivaal van U52. Een van de Orca’s spelers heeft zelfs zijn zoon naar de vereniging vernoemt. BAS zorgde altijd voor leuke en spannende wedstrijden. Helaas zijn er dit seizoen zijn een aantal oudgedienden gestopt en staat BAS ergens onderaan de middenmoot.

U52 was ook ver van compleet. Crossfit, darten, blessures (ja we worden een dagje ouder) en andere relationele verplichtingen zorgden voor de nodige afzeggingen. We vertrokken met slechts zes spelers richting het altijd gezellige Koetshuis, waar we verwelkomt werden door een vriendelijke barjuffrouw. Tijdens het indraaien merkte ‘captain’ Peter dat het niet goed ging met zijn knie. Hij kon niet spelen. Geen wissels betekende 40 minuten spelen. Met een gemiddelde leeftijd van tegen de 60 jaar was dat best even slikken. Cees sprak voor aanvang van de wedstrijd de legendarische woorden: “Jongens, even één ding; We maken geen persoonlijke fouten!”

Lees meer...

MSE1

Orca's Heren 1 niet constant, ook Scylla te sterk.

Met slechts zes spelers vertrok Heren 1 afgelopen zaterdag naar Groningen om aan te treden tegen de nummer 3 van de competitie: Scylla MSE 1 was de gastheer. In een zaal die niet bepaald als ‘favoriete hal’ kan worden bestempeld moesten de Urkers de klus klaren. Niels ten Napel kampt nog steeds met een blessure maar zijn plek kon worden opgevuld door Klaas Jan Scheffer, aka Maap. Deze wereldreiziger heeft weer een baan dicht bij huis en heeft zich weer beschikbaar gesteld en kon zich gelijk waarmaken in Groningen.

Lees meer...

MSE1

Orca's Heren 1 laat zich pijnigen door Twente Buzzards MSE 1.

Vol goede moed en enthousiasme stonden de mannen van Orca’s Heren 1 op het veld om een wedstrijd te spelen tegen Twente Buzzards MSE 1 uit Hengelo. Maar de mannen werden als jongetjes met lege handen achtergelaten. Daar waar de Buzzards de te kloppen ploeg was, gingen de gasten er met de winst vandoor. Er was nog een volledige appelgaard met ze te schillen en het leek er ook lange tijd op dat dat zou gebeuren maar het zoveelste trieste hoofdstuk werd met deze tegenstander geschreven in het loserboek.

Lees meer...

VSE1

Orcas dames 1 onderuit na fysiek duel met BVL

Zaterdag speelden we uit tegen de dames van Leeuwarden. Ze staan onderaan in de competitie, maar we weten dat het uit tegen Leeuwarden nogal lastig kan worden. De vorige keer verloren we met dertig punten. Toch waren we dit keer weer fanatiek om een overwinning binnen te slepen. (Vorige week wonnen we van Scylla). Helaas konden we de strijdlust niet verzilveren in een overwinning en verloren we met twee punten: 66-64.

Lees meer...

VSE1

Dames 1 onnodig onderuit.

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Groningen om daar een wedstrijd tegen de Groene Uilen te spelen. De afgelopen twee keren tegen deze ploeg werd net aan gewonnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Om aansluiting met de concurrenten te behouden moest deze wedstrijd gewonnen worden.

Lees meer...