Nieuws

VSE1 Orca’s wint met overtuiging van Scylla

Afgelopen zaterdag stond ons een spannende wedstrijd te wachten tegen de nummer 2 in onze competitie. Scylla, dat al een aantal jaren de kampioenstitel draagt, kwam door weer en wind vanuit het hoge Noorden onze kant op. We konden de tweede positie veroveren door te winnen van de Groningers. Dat gebeurde, we wonnen met 64-52.

Het eerste kwart begonnen we erg goed aan de wedstrijd. We liepen met 11 punten in door een scorereeks van Marlies Hoorn-Verhoeff. We hadden de toon gezet en lieten zien dat we er veel zin in hadden. Scylla kwam ook in de wedstrijd en begonnen punten te maken. Kwartstand: 15-11.

Er hing een positieve sfeer in de sporthal door het vele publiek en dat beïnvloedde ons spel ook. Er werden mooie acties gemaakt en door goed samenspel liepen we uit naar een voorsprong van tien punten. Dit bleven we vasthouden: 36-26.

Na de rust is het altijd weer afwachten of Scylla zich kan herpakken. De dames weten namelijk altijd op de goede momenten te scoren. Onze verdediging werd echter steeds beter en we hielden de bucket dicht. We kregen door hoe het spelletje van Scylla werkte en door fanatiek te verdedigen konden we de aanval van Scylla ontregelen. Na het derde kwart stonden we met 50-37 voor.

Scylla maakte veel aanvallende fouten waardoor we in het laatste kwart veel vrije worpen mochten nemen. De spanning bleef hoog en de sfeer kwam er steeds beter in. Het was een kwestie van de wedstrijd uitspelen en de rust erin te houden. Aan beide kanten had de vermoeiing toegeslagen en in de laatste drie minuten werd ook niet meer gescoord. De wedstrijd was gespeeld en we hielden de punten op de bult.

In de wedstrijd hebben we laten zien dat we een goede prestatie neergezet hebben door ons goede samenspel. Door ons fanatisme kunnen we van iedereen winnen. Volgende week spelen we uit tegen de Snipers, de nummer één. Dit belooft wederom een uitdagende wedstrijd te worden. We zien jullie daarna hopelijk weer in het nieuwe jaar in de Vlechttuinen.

Scoreverloop:

Marlies Hoorn-Verhoeff 17 punten

Duanne van der Reest 13 punten

Rianne Brouwer 11 punten

 

MSE1

Orca’s Heren 1 sluit pas in tweede kwart aan bij BV Groningen.

De laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar stond op het programma voor Orca’s Heren 1. Een vroege wedstrijd, al om 16:45 uur werd er gespeeld in de Oude Alo. Nadat iedereen was wakker geschud en in de auto’s gepropt ging de volledige zeskoppige selectie richting het hoge noorden. BV Groningen MSE 2 was de tegenstander, de nummer twee van de competitie. Het zou dus een flinke kluif worden.

Lees meer...

VSE1

Dames Orcas krijgt letterlijk en figuurlijk een koude douche 

Afgelopen zaterdag vertrok dames 1 naar Groningen, na een wisselende wedstrijd met veel ups en downs trok Orcas aan het kortste eind. De dames keerden terug naar huis met een teleurstellende eindstand van 64-54 

Lees meer...

MSE1

Orca’s Heren 1 onnodig hard onderuit.

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Heren 1 weer de kunsten vertonen in een wedstrijd tegen Crackerjacks MSE 1 uit Amersfoort. Orca’s zit in een goede fase na een tweetal winstpartijen en een aantal goede trainingsweken en waren dan ook van plan ook punten te pakken tegen deze nieuwe ploeg in de competitie met enkele oud-Orca’s spelers in de gelederen.

Lees meer...

MSE1

Opnieuw winst voor Orca’s Heren 1

Voor de verandering speelden de manschappen van Orca’s Heren 1 weer eens een uitwedstrijd. Nu stond er een reis gepland naar Bemmel. Op Bertus Gnodde na was de hele selectie compleet en vertrok de ploeg met 3 auto's naar Bemmel. De totale ploeg van 6 man en 1 coach waren er klaar voor om de strijd aan te gaan met Batouwe.

Lees meer...

VSE1

Orca’s VSE1 maakt het opnieuw spannend

We troffen afgelopen zaterdag De Groene Uilen voor de tweede keer dit seizoen op het veld. De uitwedstrijd was een zeer lastige en daarom waren we extra gespannen voor dit duel. Zouden we bij deze tweede krachtmeting weer een overwinning kunnen boeken? Gelukkig wel, het werd een kopie van de uitwedstrijd en met een eindstand van 56-51 hielden we de punten op Urk.

Lees meer...

MSE1

Orca’s Heren 1 pakt overtuigend punten tegen Uitsmijters.

De al niet extreem brede selectie van Orca’s Heren 1 werd ook afgelopen zaterdag weer geplaagd door blessures en afwezigen. Centers Bertus Gnodde, Bas de Heus en Teunis Visser waren in verband met respectievelijk knieblessure en familieaangelegenheden afwezig. Gelukkig konden die plekken opgevuld worden door jeugdspeler Laurens van Loosen en veteraan Edwin van Schaik.

Lees meer...