Seizoen 2013-2014

Seizoen 2013-2014

Nivo: Promotiedivisie
Eindrangschikking:

Guard/Forward:? Sonny Waaldijk, Arjan Langman, Fabio van Hooijdonk.
Forward:? Jesper Jobse, Jeffrey Lippe, Florian de Vries, Johannes Visser, Pascal Balm
Forward/Center:? Jelle Hoekman, Laurens van Loosen, Edwin van Schaik.
Coach: Edwin Reijenga.

Martho Flexwerk/Orca?s werd afgelopen seizoen kampioen van de Heren Promotiedivisie. Op het veld in Almelo en later bij de sporthal in Urk werd de titel uitbundig gevierd. Dat kampioenschapis niet het enige feestje zijn dat de ploeg in 2013 zal vieren.

Op zaterdag 31 augustus vierde de club namelijk het 50-jarig bestaan. En die mijlpaal is ook wel een feestje waard. De gehele dag waren er rondom sporthal de Vlechttuinen dan ook allerlei festiviteiten gepland, voor zowel jong als oud. Een belangrijk onderdeel van de feestelijke dag was de oefenwedstrijd tegen eredivisonist Aris Leeuwarden. In Sporthal de Vlechttuinen speelde Aris Leeuwarden een mooie pot tegen het jubilerende Martho Flexwerk/Orca?s. De ploeg uit Urk vierde? het 50-jarig bestaan van de club, maar kon de feestelijke dag niet opluisteren met een overwinning. De Friezen maakten het verschil in het tweede kwart en wonnen uiteindelijk met 81-97.

Hoe staat de selectie er eigenlijk voor? ?Van de groep van vorig jaar is alleen Rikus ten Napel gestopt en daar is Pascal Balm voor in de plek gekomen? aldus Arjan Langman (speler en voorzitter van de club). ?Komend seizoen willen we ook meer inzetten op de jeugd. Afgelopen jaar is het daar helaas niet echt van gekomen.?

Voor het overige blijft de groep dus in tact. Een mooie basis om dit seizoen de titel mee te verdedigen.