Orca's dames 1 kan niet stunten tegen koploper Jolly Jumpers

Zaterdagavond speelden we de inhaalwedstrijd tegen Jolly jumpers. Momenteel staan zij eerste door verliespartijen van Scylla en onszelf. We weten van te voren wat we aan Jolly Jumpers hebben, een snel en behendig team dus we konden aan de bak. Een echte wedstrijd is het nooit geweest. Jolly jumpers nam al snel een voorsprong en gaf die nooit meer weg. Uiteindelijk gingen de punten mee naar Tubbergen. We verloren met 47-62.

 

We beginnen ongeconcentreerd een de wedstrijd, zo lijkt het. Tot 4-5 in de eerste twee minuten blijven we bij maar daarna is het af. Verdedigend werken we opzich wel hard maar het is in de aanval dat we foute beslissingen maken en jumpers in de omschakeling snelle punten noteert. Ook vallen hun schoten makkelijk en bij ons daarentegen wil niks. In de zesde minuut is het al 14-6. Jumpers weet ons 5 minuten lang van het scoren af te houden. Zelf maken ze in de laatste minuut nog even een 0-9 run en dat is het verschil ineens enorm: 8-24 wat tevens de ruststand is.

Het tweede kwart lijkt in eerste instantie een vervolg op het eerste kwart. We beginnen weer heel onrustig en er lijkt geen zekerheid te zijn. In de vierde minuut gaat Marlies de Heus voorop en met zes punten op rij komen we weer in de 10 punten grens. Doorzetten lukt dan alleen niet, jumpers weet de gaatjes weer te vinden en met snel spel bouwen ze de voorsprong weer wat uit. Ruststand is 23-36.

De tweede helft waren er afspraken gemaakt maar of deze echt doordrongen is de vraag. We beginnen slap en Jolly jumpers profiteert. Alleen Jans de Groene kan een score bij ons maken. Jumpers gaat vrolijk verder. We krijgen wat vrije worpen mee maar deze worden dit kwart allemaal gemist. Daarbij werden ook vreemde wissels gemaakt en jumpers ging weer richting de 20 punten grens. Stand na derde kwart 32-50.

Het vierde kwart was een formaliteit maar toch wilden we het goed afsluiten. Dat ging in eerste instantie redelijk. Er was felheid en beleving te zien, we vochten weer voor ballen en met de meiden van U18 voorop was dat een mooi gezicht. Echt dichterbij kwamen we niet maar het goed afsluiten was ook belangrijk. Als je dan naar de kwartstanden kijkt: 1e: 8-24, 2e: 15-12, 3e: 9-14 en 4e: 15-12, zie je dat het slappe begin in het eerste kwart ons de das heeft omgedaan. Jammer, maar dat is achteraf. Volgende week herkansing. Eindstand: 47-62.

Niemand wist meer dan 10 punten te maken.
Vrije worpen: 8/16.

Omdat dit een inhaalwedstrijd spelen we volgende week wederom tegen Jolly Jumpers. Deze keer dus uit in Tubbergen, de wedstrijd begint om 18.45 uur.