Orca’s dames 1 – Jolly Jumpers dames 1

Afgelopen zaterdagavond speelden we in Tubbergen tegen wederom Jolly Jumpers. Vorige week verloren we met 15 punten door een dramatisch eerste kwart, zaterdag was de herkansing. In een boeiende wedstrijd met fysiek spel liet Jolly Jumpers zien iets beter te zijn. We verloren met 70-63.

 

Een betere start dan vorige week was een vereiste. Rianne Gnodde en Joselien Ruiten wilden met ons mee doen waardoor we toch met 10 speelsters konden starten. Het eerste kwart was weer even wennen maar de vechtlust was te zien. Verdedigend gaven we echter nog te vaak de baseline weg waardoor er makkelijke scores kwamen. Aanvallend liet Anne de Boer zich zien door met 3 schoten 7 punten op rij op haar naam te zetten. We hadden in de verdediging ook moeite met de nr 9 van Jumpers die in dit kwart 3 driepunters schoot en 10 van haar in totaal 12 punten dit kwart maakte. Met een 21-15 kwartstand was alles nog mogelijk.

Het tweede kwart was ons beste kwart. We switchten van verdediging en daar leek Jumpers moeite mee te hebben. Alice Scheffer opent met 4 punten en daarna is het Jans de Groene die scorend het team op sleeptouw neemt. De quards Jenny van Slooten en Rianne Gnodde werken keihard om een aanval op te zetten en het draait steeds beter in het team. Jumpers weet maar 8 punten te maken dit kwart tegenover 17 van ons. We gaan dan ook rusten met een voorsprong: 29-32.

Het derde kwart beginnen we slecht en met snelle scores van Jumpers staan we ineens weer op achterstand. Door het harde verdedigen zorgen we er echter voor dat Jumpers niet helemaal weg loopt en we nog redelijk bij kunnen blijven. Alleen de laatste minuut doen we verdedigend slappe hap en maakt Jumpers ineens 7 punten. Stand na derde kwart: 45-54.

Als in het vierde kwart Jumpers meteen start met drie scores en de stand 59-47 is weten we dat 12 punten inhalen tegen dit team moeilijk is. Toch geven we niet op en weten we als team het fysieke spel vast te houden. Met 7 punten op rij van Jans de Groene krijgen we een opleving maar Jolly Jumpers doet daarna meteen wat terug en dan lijkt de wedstrijd gespeeld. Goed om te zien dat we toch door blijven vechten tot het eind. Met zes punten op rij van Marlies Verhoeff sluiten we de wedstrijd af. Eindstand: 70-63.

Twee mooie wedstrijden tussen beide teams. Teams die thuis horen in deze competitie en niet zeuren bij hard en fysiek spel, zoals het hoort.

Scores:                                                                                     
Jans de Groene 15 punten
Marlies Verhoeff 13 punten
Anne de Boer 12 punten

Volgende week zaterdag spelen we tegen Uitsmijters op Urk in de Vlechttuinen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.