Baggerwedstrijd Orca's dames 1

Afgelopen zaterdagavond 20.30 uur speelden we in Enschede. We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan en jugglers nam de hele wedstrijd het initiatief. We verloren verdiend met 71-55.

Na drie weken geen wedstrijd te hebben gespeeld mochten we weer eens aan de bak. Dat er geen ritme was, was gelijk zichtbaar. Jugglers ging scorend heen en na 6 minuten stond het al 12-6. Daarna kregen we een opleving en door scores van Melissa de Raat en Wilja ten Napel kwamen we goed terug. We sloten het eerste kwart zelfs winnend af: 14-16.

Het tweede kwart hadden we tot halverwege het initiatief. We pakten punten vanuit de verdediging en speelden ons spelletje. Tot de 7e minuut hadden we nog steeds 2 punten voorsprong maar daarna was het weer hun schutter nr.4 en center nr.12 die de punten maakten. We gingen rusten met een kleine achterstand:31-29.

Het derde kwart begon dramatisch. Vijf scores inside van jugglers deden ons de das om. Na drie minuten was de achterstand opgelopen tot 10 punten. We probeerden nog wat terug te doen en halverwege leken we puntje voor puntje ook terug te komen. We sloten het kwart af met 51-46.

Het vierde kwart begonnen we verdedigend weer sterk en dat resulteerde gelijk in scores. Na 2 minuten waren we genaderd tot 54-52 maar daarna was het over en uit. Jugglers deed er een schepje bovenop en wij lieten het gewoon gebeuren. Geen intensiteit of vechterslust of iets wat er op zou lijken en jugglers kon lachend de wedstrijd uitspelen. We verloren met 71-55.

We zullen het er maar op houden dat we er altijd zo'n wedstrijd tussen hebben maar behoorlijk balen is het wel. Er is nog maar 1 opdracht de komende wedstrijden: winnen, winnen en winnen.

Scores:
Jans de Groene 10 punten

Komende vrijdag spelen we de laatste wedstrijd van 2016. Deze spelen we om 20.45 uur in de Vlechttuinen tegen BV Groningen.