SeaVsat Orca’s dames 1 pakt de draad weer op en speelt goede pot tegen BV Groningen

Een roze papiertje is altijd goed bericht. De eerste wedstrijd van ons doel ‘winnen, winnen en winnen’ is bereikt. En hoe! Na een wat mager begin waren we, diesels, op gang en verdedigden alles kapot wat er te verdedigen viel waardoor de simpele scores vielen. Met een 17-0 run halverwege het tweede kwart was de wedstrijd gespeeld en konden we de tweede helft rustig uitballen. We wonnen uiteindelijk eenvoudig met 83-55.

De laatste wedstrijd van 2017 wilden we goed afsluiten. Niet alleen voor de statistieken maar ook voor Anne Hoekstra- de Boer, die haar laatste wedstrijd dit seizoen met en voor ons speelde in verband met haar zwangerschap. Ze sloot haar laatste wedstrijd perfect af en droeg nog even 14 punten mee aan het totaal.

De wedstrijd begon van onze kant gelijk goed. Twee snelle openingsscores van Anne de Boer en een paar heerlijke drives van Wilja ten Napel maakte dat we op een 10-2 voorsprong kwamen. Daarna bleven we nog wel lekker aanvallen maar ook Groningen kwam in het spelletje. Groningen naderde op 18-17 maar een driepunter van Janita de Boer in de laatste seconde gaf iets meer lucht. Stand na eerste kwart: 21-17.

Het tweede kwart was ons kwart en daarin lieten we zien, dat als de verdediging goed staat, het aanvallend ook een stuk makkelijker loopt. Groningen kreeg niet eens de kans een aanval op te zetten of we hadden de steal al weer te pakken. De eerste vijf minuten lieten vooral de centers Jans de Groene en Alice Scheffer zich gelden met acties en vrije worpen. Daarna was het schot tijd voor Marlies Verhoeff en Anne de Boer en toen ook Marlies de Heus en Wilja ten Napel zich met de scores gingen bemoeien was het prijsschieten. We plaatsten een heerlijke run en dan is de ruststand zomaar 47-25 (kwartstand 26-8)

Het derde kwart waren we iets minder scherp. Het was ook het enige kwart dat we verloren (14-17). We hadden momenten dat we 8 punten maakten in twee minuten maar ook momenten dat we minuten lang niet scoorden. Groningen leek binnen de 20 punten grens te komen maar scores van Elisabeth Bakker zorgden dat de 20 punten bleef. Stand na derde kwart: 63-44.

Het vierde kwart openden we met scores van Melissa de Raat en Janita de Boer en daarna stoomden we lekker door naar de 30 punten grens. Groningen ging wat harder spelen maar de quards Jenny van Slooten en Ri-janne van den Berg hadden het spel goed onder controle en zowaar werden er nog leuke aanvallen gespeeld. We bleven geconcentreerd tot het eind, al zouden we makkelijk 100 punten gehaald kunnen hebben als we alles zouden raken, want we hebben heel veel kansen gehad. Lianne Post pakte nog wat punten mee en Marlies Verhoeff sloot de wedstrijd af met een driepunter als laatste score en zo wonnen we deze pot met 83-55.

Laten we hopen dat we deze lijn vast kunnen houden in het nieuwe jaar. In deze competitie was het deze eerste seizoenshelft moeilijk om een wedstrijdritme op te bouwen, door wedstrijden die uit vielen of verzet werden. In januari wordt dat nog niet veel beter maar laten we daarna hopen dat het wel lukt. We kunnen nu in ieder geval met een goed gevoel de vakantie in.

Scores:

Marlies Verhoeff 14 punten
Anne de Boer 14 punten
Wilja ten Napel 13 punten

Vrijdagavond 13 januari spelen we om 20.45 uur thuis tegen Trajanum uit Nijmegen. Uit werd deze wedstrijd met 1 punt! verloren dus we hebben wat goed te maken. Alle support is nodig en van harte welkom.