SeaVsat Orca's dames 1 doet goede zaken door winst op Groene Uilen Groningen

Na weer een aantal weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, speelden we zaterdagavond in Groningen tegen Groene Uilen. Zij staan tweede, wij derde, dus de opdracht was duidelijk... winnen, als we nog kans willen maken op die eerste plek. En winnen deden we. In een wedstrijd die de gehele tijd spannend was, trokken wij aan het langste eind. De winst namen we weer mee naar Urk. Eindstand: 50-56. 
 
Zonder Anne Hoekstra- de Boer en Marlies Hoorn- Verhoeff, welke we beide zwanger zijn, starten we de wedstrijd. Gelukkig nog steeds met 10 vrouw sterk. 
We begonnen de wedstrijd sterk en fanatiek en wisten makkelijk de ring te vinden. Er werden leuke aanvallen opgezet en binnen 5 min had iedere speelster ook al het net gevonden. Het stond 4-10. Daarna werden we minder scherp in de verdediging en kon Groene Uilen makkelijker doorkomen. De communicatie was zeer zwak en de rebounds lieten we gaan. We konden na het eerste kwart nog wel een 4 punten voorsprong bewaren. Stand: 10-14. 
 
Die voorsprong was binnen 1 minuut verdwenen in het tweede kwart en vanaf toen werd het puntje-puntje. Wij hadden fases dat we zo 4 minuten niet scoorden. We maakten verdedigend veel fouten en groene uilen kwam via vrije worpen langszij. Gelukkig was daar Melissa de Raat nog die in de laatste 3 minuten 9 punten voor haar rekening nam. Hierdoor lukte het te gaan rusten met een voorsprong: 23-25. 
 
De tweede helft was het belangrijk het hoofd er bij te houden en net zo fanatiek te spelen als de laatste minuten van de eerste helft. Die intensiteit wisten we goed vast te houden begin derde kwart. Hard werken, steals pakken en het afmaken. Met 7 punten op rij van Marlies de Heus stond het ineens 32-25. Het derde kwart wisten we een voorsprong te behouden en ook de centers lieten zich gelden. Doordat we hard bleven werken konden, ondanks een buzzerbeater van groene uilen, het derde kwart afsluiten met een 39-42 voorsprong. 
 
Het beloofde dus spannend te worden dat laatste kwart. Groene uilen kwam start vierde kwart weer op gelijke hoogte en daarna was het punten uitwisselen. Melissa wist via een driepunter de voorsprong weer te pakken. Groene uilen deed wat terug. Daarna waren het Marlies en Jans die mooie rebounds pakten en daardoor de scores wisten te pakken. Toch kwamen we niet echt los en mocht groene uilen vrije worpen blijven nemen. Het waren er 30!! in totaal maar gelukkig voor ons werden er veel gemist. In de laatste 2 minuten rechten we nog 1x de rug en pakten we een 6 punten voorsprong. Door het slim uit te spelen in de laatste minuut kwam groene uilen er niet meer aan te pas. We wonnen met 50-56. 
 
Het was zeker niet goed maar de winst is nu even het enige wat telt. We doen weer mee om de koppositie en vrijdagavond aanstaande kunnen we voor het thuispubliek laten zien wat we waard zijn. De nummer 1, Scylla, komt op bezoek en uit werd die wedstrijd met 1 punt gewonnen! Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Alle publiek is nodig en zeer welkom. 20.45 uur in de Vlechttuinen. 
 
Scores:
Melissa de Raat: 18 punten 
Marlies de Heus: 13 punten 
 
Vrije worpen: 7 uit 14..