SeaVsat Orca's dames 1 haakt af in strijd om eerste plek

Afgelopen vrijdagavond was er de strijd om de eerste plek tussen de nummer 1 Scylla en nummer 2 Orca's. Bij winst van onze kant konden we aanhaken, verliezen we is het bijna onmogelijk nog kans te maken op de titel. In een wedstrijd die tot het vierde kwart spannend bleef trok Scylla uiteindelijk aan het langste eind. We verloren met 54-60.

De uitwedstrijd werd nog met 1 punt van Scylla gewonnen. Wedstrijden tegen dit team zijn altijd van hoog niveau en leuk om te zien. Er was daarom ook veel publiek aanwezig.
De wedstrijd begon fel aan beide kanten en scores werden uitgewisseld. Tot de 5e minuut was het nog 4-4 maar daarna maakte Scylla in 2 min tijd een 0-8 run. Een achterstand wegwerken is tegen dit team behoorlijk lastig maar we bleven goed doorgaan. Scores van Marlies de Heus, Melissa de Raat en Alice Scheffer brachten ons dichterbij maar we hadden het niet mee dat Scylla 10 vrije worpen op rij mocht nemen en deze gewoon alle 10 raak schoot! Stand na eerste kwart: 13-20

Het tweede kwart deden we het een stuk beter. Verdedigend hadden we de Bucket goed dicht. Wij speelden leuke aanvallen en 5 punten van Melissa de Raat, 6 punten van Ri-janne van den Berg brachten ons terug naar 24-27. Daarna was het scores uitwisselen en zag je dat het zelfvertrouwen weer ging groeien. We gingen rusten met een 28-32 stand.

In de rust goede afspraken gemaakt over vooral de aanvallende mogelijkheden. Daar was nog veel meer mogelijk. We luisteren, zoals altijd, heel goed naar de afspraken en binnen drie minuten hadden we de stand gelijk getrokken door scores van Jans de Groene. (34-34) het hele kwart werden scores uitgewisseld. Als wij een driepunter raak schoten, deed Scylla dat vervolgens ook. Het was van hoogstaand niveau en dat was leuk om naar te kijken. We konden het derde kwart afsluiten met een 48-47 stand.

Vol goede moed begonnen we aan het laatste kwart. Maar deze willen we nu zo snel mogelijk weer vergeten. Aanvallend was het een drama. We wisten gewoon 7 minuten lang niet te scoren en kregen ook niks meer mee. In de 7e minuut was het al 57-48. Ondertussen kreeg Scylla iedere aanval de fout mee en schoot ondertussen 16 vrije worpen. Het scheelde dat ze 6 van de 16 raak schoten anders had de schade groter geweest. De 6 punten die we de laatste minuten maakten waren te laat om de winst nog te kunnen pakken. We verloren met 54-60.

Mindere fases kunnen we ons deze competitie vaak veroorloven maar tegen Scylla wordt dat gelijk afgestraft en dan is terugkomen te veel. Helaas voor ons was het vrijdag niet genoeg.

We zijn nu weer twee weekenden vrij. Zaterdag 4 maart spelen we een uitwedstrijd tegen celeritas. Deze spelen we om 21.00 uur in Groningen.

Scores:
Melissa de Raat 23 punten
Jans de Groene 11 punten