SeaVsat Orca's dames 1 deed het niet volgens boekje...

Afgelopen zaterdagavond speelden we om 21.00 uur (met altijd enige uitloop daar) in Groningen. Niet tegen groene uilen, bv Groningen of Scylla deze keer maar tegen Celeritas.

We starten goed en raakten twee vrije worpen door Jans. Dat was dan ook de eerste en enige voorsprong de hele wedstrijd. Verdedigend waren we telkens een stap te laat en iedere actie werd afgefloten, volgens het boekje floot de scheidsrechter, waardoor Celeritas vrije worpen mocht nemen en bijna alles raakte. In de laatste minuten lieten we het varen en konden ze ook gewone veldscores maken. We stonden er bij en keken er naar. Stand na eerste kwart: 17-10 achterstand.

In het tweede kwart stond in het teken van fouten krijgen. Er waren ondertussen al 5 speelsters met 3 fouten. Wij moeten het zelden hebben van de aanval dus verdedigend wilden we het hard aanpakken. Dit mocht volgens het boekje niet van de scheidsrechter dus weer fouten tegen en Celeritas die vrolijk de vrije worpen raak schoot. We probeerden ons zelf weer op te peppen maar niets leek te lukken. Het enige lichtpuntje waren de rebounds die we pakten. Hierdoor kwamen we in de 8e minuut terug tot 4 punten. Daarna ging het echter weer minder waardoor we gingen rusten met nog steeds een achterstand: 32-22.

Het derde kwart gingen we er weer voor maar weer lukte vooral aanvallend heel weinig. We bleven wel onder de 10 punten grens. Telkens als we scoorden leken we op te leven maar Celeritas deed gelijk wat terug waardoor het gat niet gedicht werd. Erger nog, Celeritas liep verder uit. Stand na derde kwart: 46-33

Het vierde kwart was nog erger. Het liep voor geen meter en alles wat fout kon gaan ging fout. We hebben niet eerder zo slecht gespeeld dit seizoen.. lianne Post maakte nog wat mooie acties naar het bord maar het was te laat om het gat nog te dichten. Ook kregen we dit kwart, volgens het boekje, nog wat vrije worpen maar als je er over de hele wedstrijd maar liefst 16!!!! mist, dan weet je dat als je die raak schiet je de wedstrijd gewoon wint. Maar misschien dat dat al genoeg zegt.

Het zat er gewoon niet in deze keer en we zullen de komende week weer aan de bak moeten. Vrijdagavond spelen we thuis tegen Uitsmijters. De wedstrijd begint om 20.45 uur in de Vlechttuinen.

Scores:
Niemand wist boven de 10 punten te komen.