Orca's dames 1 wint thuis van Uitsmijters

Afgelopen vrijdag avond moest dames 1 Orca’s tegen de dames 1 van Uitsmijters. Aangezien er nog wat recht te zetten was na vorige week was de doelstelling “scoren en winnen!” Met 2 zwangeren, 2 geblesseerden en een vakantieganger werd dit wel een beetje lastig om het op eigen kracht te gaan doen. Gelukkig stonden Didi Kramer en Rianne Gnodde vrijdag avond klaar om dames 1 Orcas te versterkken in hun missie om de winst thuis te pakken.

Het eerste kwart begon zoals we dat gewend zijn met onze vaste basiskern. Zij opende mooi de wedstrijd met leuke acties met onder andere een driepunter van Jenny van Slooten. Maar Uitsmijters liet zich niet gelijk uit het veld slaan en gaf ook hun nodige tegengas. En al snel mocht Didi haar talent laten zien. Zelfs scorend was Didi Kramer goed bezig in de 1ste kwart. En werd dit kwart door Orcas gewonnen met 25-17.

2de kwart hielden de dames van Orca’s zich goed sterk tegen Uitsmijters. Zo ook deed Rianne Gnodde goed werk. Aanvallend liet zij zich niet uit het veld slaan en scoorde daar meerde keren uit. Mooie passes werden er onderling gegeven waardoor Jans de Groene sterk naar het bord kon en zo ook wat punten aan de wedstrijd toevoegde. Met Wilja ten Napel sterk in de verdediging en rebounds kon Uitsmijters niet veel uithalen om dichter bij Orca’s te komen. Tussen stand tijdens de rust was 42 – 26 in het voordeel van Orca’s.

Met een goed gevoel kwamen de dames uit de kleedkamer en gingen goed gedreven verder met de wedstrijd. Vooral onze center duo Marlies de Heus en Alice Scheffer waren scorend erg belangrijk tijdens het 3de kwart. En ook de jonkies deden aanvalend leuke acties. Maar uitsmijters gaf zich nog niet helemaal gewonnen en gooiede hier en daar ook wat balletjes in de basket. Gelukkig was Wilja ten Napel samen met Lianne Post weer verdediging sterk aanwezig en zorgden ervoor dat Uitsmijters niet al te dicht konden komen. 3De kwart werd dan ook mooi afgesloten met 64-38 voor Orca’s.

Hoe goed het ook ging altijd is er een moment van zwakte bij Orca’s. Door onnodige fouten en verkeerde passes ging Uitsmijters bijna met de winst er vandoor. Maar gelukkig heeft Orca’s Janita de Boer! Met Janita op de break, meerdermalen, scoorde Janita en liet zij Uitsmijters er niet langs komen. Het 4de kwart werd met 1 punt verloren maar doordat de dames van Orca’s de overige 3 kwarten heel goed hadden gebasketbalt werd de wedstrijd uiteindelijk dik verdiend door dames 1 Orca’s gewonnen met 76-51 tegen dames 1 Uitsmijters.

Janita de Boer 10 punten
Didi Kramer 18 punten
Marlies de Heus 10 punten
Jans de Groene 12 punten
Alice Scheffer 10 punten
Rianne Gnodde 12 punten