Orca's dames 1 neemt in afscheidswedstrijd revanche op Jugglers

Afgelopen zaterdagavond speelden we de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een speciale avond omdat 8 speelsters afscheid nemen van het eerste team en ook omdat uit met 13 pnt werd verloren en er alleen afscheid genomen kon worden met een winspartij. In een goede wedstrijd van onze kant waarin iedereen nog even liet zien waarom ze in dames 1 speelde werd de wedstrijd 59-41 winst afgesloten.

We hadden er allemaal zin in en de tribunes waren volgelopen met allemaal familie/ vrienden/ supporters die afscheid wilden nemen (waarvoor dank!!)

We starten gelijk heel fel en wisten de center Alice Scheffer goed te vinden. Scores vielen makkelijk en we openden met een driepunter van Wilja ten Napel en 6 punten op rij van Janita de Boer. Jugglers deed wat terug en kwam in de 6e minuut langszij: 9-12. Daarna was het echter Jans de Groene die het op haar heupen kreeg en de ene na de andere bal het netje in kreeg. De voorsprong na het eerste kwart was een feit: 17-12.

Het tweede kwart gingen we goed door. We pakten veel rebounds en maakten ook veel vaker de drive naar het bord. Hoewel dat nog vaker kan, kwamen er toch mooie acties uit. Lianne Post, Marlies de Heus, Wilja ten Napel en Janita de Boer konden mooie afstandsschoten noteren en de voorsprong werd groter. Ruststand: 33-19. We lieten jugglers dit kwart maar 5 punten maken.

In de rust hield Jurie ons goed scherp. We moesten die ring blijven zoeken en de Bucket in blijven driven. We bleven goed doorgaan al was dit beduidend een minder kwart. Mooie acties van Alice Scheffer en hard werken van de quards Jenny van Slooten en Ri-janne van den Berg gaf dat de wedstrijd aantrekkelijk bleef om naar te kijken. Stand na het derde kwart: 29-46.

Het vierde kwart startte sterk en Elisabeth Bakker maakte mooie scores van afstand. Daarna bleven we mak en balden we de wedstrijd uit. We wilden het kwart nog wel winnen maar wisten ook dat het enkel nog een formaliteit was. Er werd gewonnen dit kwart (13-12) en de wedstrijd was binnen. De revanche was er en we hebben ons seizoen in deze thuiswedstrijd mooi afgesloten. We wonnen met 59-41.

Na de tijd hield voorzitter Arjan Langman nog een toespraak en bedankten de 8 speelsters voor al hun inzet al die jaren. Het was een gedenkwaardige avond!

Scores:
Jans de Groene 14 punten
Wilja ten Napel 10 punten
Janita de Boer 10 punten

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd in Groningen tegen BV Groningen. Uiteraard willen we het seizoen winnend afsluiten. We spelen om 16.45 uur.