Dames 1 sluit laatste wedstrijd in Orca's stijl af

Afgelopen zaterdagmiddag kwart voor 5 speelden we onze laatste wedstrijd van het seizoen. Deze keer in Groningen tegen BV Groningen. Deze keer weer uit op een mooie overwinning om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten. En ach, heel goed was het uiteindelijk niet, maar mooi zeker wel. In een spannende wedstrijd gingen de punten weer mee naar Urk. We wonnen met 53-59.

Bij de start werd meteen duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden. Iedereen had de grond al wel een keer gezien en ook Jurie werd bijna gevloerd. Nou met fysiek hebben wij geen probleem, daar worden we alleen maar beter van. Beide teams wisten weinig te scoren en na 6 minuten was het nog maar 1-3. Daarna begon het te draaien en was het Jans de Groene die van zich liet horen. Met 8 punten op rij en een 3 van Ri-janne van den Berg was er opeens een lekkere voorsprong. Stand na eerste kwart: 5-13.

Het tweede kwart starten we gelijk met een score van Wilja en Lianne en is de stand 3-17. Het begint dan echter ook te draaien bij Groningen en ondanks dat we aanvallend nog wel wat doen vindt Groningen de gaatjes makkelijker. Ze komen dichterbij en de voorsprong is er in de rust nog wel maar al een stuk minder royaal. Stand: 22-26.

Het derde kwart was een typisch Orca's kwart, oftewel zwaar dramatisch. In de derde minuut gaat Groningen de stand gelijk trekken en daarna staat de scoringsmachine aan. De ene score na de andere krijgen we om de oren en aanvallend lijken we niks voor elkaar te krijgen. We weten gewoon maar 5 punten te scoren dit kwart tegenover 20 van Groningen. Ja dan is die voorsprong zomaar omgebogen in een dikke achterstand en zullen we alles op alles moeten zetten om dit te kantelen. Stand na derde kwart: 31-42.

Het vierde kwart start weer goed en scherp. De eerste vijf minuten worden er goede aanvallen gespeeld en keihard gewerkt in de verdediging. Dit resulteert in een 45-41 stand en met nog 5 minuten te gaan is ineens alles weer mogelijk. Scores van Elisabeth, Marlies, Jans en Wilja maken er een spectaculaire wedstrijd van tot onvrede van de tegenstander. Maar ja als je het fysiek wilt, krijg je het fysiek. In de laatste minuut is het gelijk: 53-53. Daarna een gave score van Jans zorgt voor 53-55. Een time-out en tactische bespreking volgen. Jenny van Slooten volgde het uitstekend op waardoor ze eerst al 2 vrije worpen verzegeld: 53-57 en daarna nog een steal pakt, naar de basket dribbelt, een fake maakt waardoor de tegenstander bijna de tribune in vliegt en keurig de score afmaakt. De zoemer gaat en de winst is binnen 53-59. De high fives vliegen om de oren en even leek het of we kampioen werden... nee dat niet maar het was toch een mooie afsluiting van een memorabel seizoen.

Scores:
Jans de Groene 21 punten
Wilja ten Napel 10 punten