Orca’s dames 1 verliest van Scylla.

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De kampioen van vorig seizoen, Scylla, was onze tegenstander. In een spannende en verdedigend sterke wedstrijd, delfden we in het vierde kwart uiteindelijk het onderspit. Eindstand: 56-46.


Het eerste kwart starten we wat afwachtend. Wel staat meteen de verdediging goed en communiceren we met elkaar onze positie en roteren we prima door. Rianne Brouwer neemt een groot gedeelte van de scores van dit kwart voor haar rekening. Scylla komt door onze verdediging moeizaam tot scoren. In de aanvallen laten we steeds meer lef zien en komen we met een tegen een acties van onder andere Rianne Brouwer en Diddie Kramer tot scoren. Wel komen we door onder andere fouten van Duanne en Lianne in foutenlast. Jacolien krijgt daarom de opdracht om de center van Scylla te verdedigen. Na wat aanwijzingen van Jurie laat ze met hard werken zien dat ze dit prima kan. Stand eerste kwart: 13-12

In het tweede kwart blijft onze verdediging sterk en trekken we gelijk op met Scylla. Dankzij een driepunter van Marianne komen we met een punt voor te staan en sluiten we aan bij Scylla. Ook in dit kwart zijn we aanvallend sterk en komen we tot scoren.

Jurie benadrukt in de time-outs steeds dat we goed staan te verdedigen en dat we dit moeten volhouden. Communiceren blijft belangrijk. Stand tweede kwart: 23-25

Ook in het derde kwart staan we goed te verdedigen en gaan we redelijk gelijk op met Scylla. Wel moet Lianne met 5 fouten het veld verlaten en verder toekijken vanaf de kant. Vergeleken met de vorige wedstrijd scoren we nu wel vanaf de vrije worp lijn. Stand derde kwart: 34-33

In het vierde kwart gaan we te gehaast spelen. De creativiteit is weg uit onze aanvallen en we maken acties waaruit we weinig tot niet scoren. Scylla leeft juist op. Duanne moet in dit kwart ook helaas het veld verlaten met vijf persoonlijke fouten. In het veld missen we nu onze lengte, en hier maakt Scylla gebruik van. We weten nog maar moeilijk te scoren en praten ook minder in de verdediging, terwijl Scylla juist gaat scoren. Hierdoor komen we in dit kwart op een achterstand die we niet meer hebben kunnen inhalen.

Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn en we steeds meer elkaar weten te vinden en rust kunnen bewaren in aanvallen en in het verdedigen elkaar kunnen helpen. Wel moeten we gaan werken aan het bewaren van de rust in de laatste minuten van de wedstrijd wanneer het spannend wordt.

Aanstaande zaterdag staat onze tweede thuiswedstrijd op het programma. Dit keer spelen we tegen B.V Leeuwarden in sporthal de Vlechttuinen om 20.00 uur.

Scores:

Diddie Kramer: 11
Margo Visscher: 10
Rianne Brouwer: 8
Marianne Bakker: 7 (2 driepunters)