BV Orca’s VSE1 pakt dikke winst tegen BV Leeuwarden VSE1

Zaterdagavond speelden de dames van Orca’s hun tweede thuiswedstrijd. Dit keer stonden we tegenover BV Leeuwarden; een onbekend team in de competitie. De dames van Leeuwarden kwamen met veel speelsters en oogden fysiek sterk. Bij ons is Lianne Post de komende tijd uit de running vanwege een enkelblessure die ze deze week opliep. Erg jammer, want we missen wederom lengte. Uiteindelijk mocht dat gemis niet baten en bleek dat wij constant de overhand in de wedstrijd hadden. Met een mooie eindstand van 71-40 hielden we de punten op Urk.

 

We begonnen de eerste minuten van de wedstrijd slordig, want we kregen gelijk twee scores om de oren. Dat waren gelukkig de enige scores die dat kwart gevallen zijn aan hun kant, want we hielden de verdediging super strak. Dat de verdediging onze basis is voor een goede wedstrijd bleek maar weer. We konden steeds snel omschakelen en de break pakken. Hier maakten we goed gebruik van: 16-4.

Het tweede kwart haalden de dames van Leeuwarden de schade in en begonnen ook te scoren. We lieten steken vallen inside en konden geen grip krijgen op de vele screens die gezet werden. Aanvallend maakten mooie drives, maar ze scoorden niet veel. Eindstand voor rust 27-18.

Na de rust pakten we het spel direct goed op. De scores vielen en we liepen flink uit. Wie hielden de tegenstander dit kwart maar liefs 8 minuten op dezelfde score, wat getuigt van een super verdediging. We maakten dertig(!) punten dit kwart door onder andere driepunters van Duanne van der Reest en mooie drives van Rianne Brouwer. Eindstand derde kwart 57-30.

Het vierde kwart speelden we rustig uit. De dames van Leeuwarden waren moe en wij maakten daar gebruik van. Zelfs Marlies Hoorn-Verhoeff kon een fast break lopen (!) en kwam vaak tot scoren. We zetten een zone-press neer, waardoor Leeuwarden gefrustreerd raakte en de bal uit handen gaf.

We hebben een heerlijke wedstrijd gespeeld en lieten zien dat we een ijzersterke defense hebben. Aanvallend hebben we zeker wat verbeterpunten, maar we vinden elkaar steeds vaker en raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Volgende week spelen we weer thuis. Dit keer spelen we tegen BV Groningen VSE1 in de vlechttuinen om 18:00 uur. Tot dan!