Orca’s VSE1 wint opnieuw

Zaterdag stond Orca’s opnieuw tegenover een team uit Groningen. Dit keer waren het de dames van BVG. Een team met jonge meiden die al bekend waren bij een paar onder ons. De competitie is erg onvoorspelbaar en iedereen kan van elkaar winnen, daarom was er ook dit keer geen zekerheid.

 

De wedstrijd begon wat onrustig. De eerste paar minuten werd er niet gescoord en werden er veel fouten gemaakt. Coach Jurie gaf ons mee dat we stops moesten maken, zoals we dat vaker doen. Vooral Diddie pakte dit, zoals vaker, goed op. Vanuit een goede defense zouden we opbouwen naar een goede aanval. Tussenstand 13-8.

Ook in het tweede kwart zetten we de tegenstander onder druk en probeerden steals te maken om vervolgens de break te pakken. Hier ligt onze kracht en daarom moeten we gebruik maken van de situatie die we maar wat vaak krijgen. Qua stand blijft het puntenverschil stabiel: 25-16.

Na de rust werd er een inhaalslag gemaakt door de tegenstander. Alice Scheffer had ons halverwege de wedstrijd verlaten, waardoor we onze krachten inside opnieuw moesten verdelen. We gaven de tegenstander véél te veel ruimte, waardoor ze veel tot scoren kwamen. We stonden dit kwart zelfs even gelijk en het leek de andere kant op te slaan. Toch behielden we met twee punten de voorsprong: 35-32.

Het laatste kwart bleven we onzeker basketballen, maar scoorden wel. De tegenstander maakte veel fouten en ook de coach kreeg een technische fout. Hierdoor mochten we vaak op de vrijeworplijn staan en die kansen verzilveren in punten. We hielden de rust erin en dat was gunstig voor het behouden van een voorsprong en het uitspelen van de wedstrijd. Eindstand: 56-46.

Wederom een zege en dat voelde goed. De komende twee weken zijn we wedstrijdvrij en zullen we ons op trainen focussen nóg beter te worden.


Diddie Kramer: 13 punten

Margo Visscher: 12 punten

Duanne van der Reest: 11 punten

Marlies Hoorn-Verhoeff: 10 punten