Opnieuw winst voor Orca's VSE1

Afgelopen zaterdag reisden de dames van Orca's 1 af naar het hoge Noorden. Dit keer speelden we tegen de Groene Uilen en die hadden we nog niet eerder getroffen. Na een spannende pot basketbal trokken we toch aan het langste einde en verstootten we de Groningers van onze gedeelde tweede plek. Eindstand: 50-56.

 

Het eerste kwart verliep prima. Het was wat aftasten, want we speelden full court en dat zijn we niet gewend. De gegeven ruimte werd goed benut en we sloegen een klein gaatje: 9-13.

Het tweede kwart verliep rommeliger en de bal werd te vaak zomaar uit handen gegeven. We kwamen vijf punten achter te staan, maar wisten dat gelukkig voor de rust te herstellen naar een tussenstand van 21-29.

Na de rust maakten de Groene Uilen een scorereeks door veel beter te spelen dan wij deden. Er werden aan onze kant onnodige fouten gemaakt waardoor het aantal teamfouten al snel op vijf stond. Het gehele kwart liep rond een gelijke stand op: 39-39.

Het laatste kwart hielden we meer rust en controle in ons spel. We benutten de ruimte veel beter en maakten mooie acties. Iedereen had z'n verstand er goed bij en pikte een puntje mee. Gelukkig maar, want zo trokken we de wedstrijd naar ons toe. Eindstand: 50-56.

Volgende week spelen we in Leeuwarden tegen de dames van BVL. Op naar (hopelijk) een voortzetting van deze zegereeks.

scores:
Marlies Hoorn- Verhoeff: 12
Diddie Kramer: 11