Zuur verlies voor Orca's VSE1

De dames van Orca's speelden zaterdag in Leeuwarden hun tweede wedstrijd tegen BVL. In de vlechttuinen wonnen we laatst nog met dertig punten van deze dames. Nu werd uit met 61-44 verloren.

Het was een wedstrijd met veel ups en downs. De wedstrijd begon goed. We maakten gebruik van de denaildefensie van de tegenstander door de ruimte in de bucket te gebruiken en backdoors te lopen. Diddie en Marlies vonden elkaar en maakten mooie scores. Tot bijna het einde van het kwart leken we de wedstrijd te domineren. In de laatste drie minuten kregen we 5 scores tegen en begonnen we een achterstand op te bouwen: 17-13.

Deze achterstand liep in het tweede kwart uit. We maakten goede acties, maar scoorden bijna niet. In tegenstelling tot BVL, zij scoorden namelijk wel en liepen daardoor uit tot: 35-23.

Na de rust gingen we gelijk op. De verdediging wisten we weer aardig dicht te houden en wij wisten wat puntjes mee te pakken door fast breaks te lopen. Alleen lukte het niet om in te lopen wat betreft punten en bleef het verschil groot namelijk: 48-35.

Ook het vierde kwart bleven we ervoor vechten. Dit bleek alleen niet genoeg te zijn. We misten weer lengte in de wedstrijd want zij scoorden te makkelijk uit een aanvalsrebound. De laatste paar minuten hebben we nog een Man-To-Man press gespeeld maar ook dit kon ons niet meer naar de overwinning helpen. Eindstand: 61-44

Leeuwarden speelde thuis véél beter dan ze in de vlechttuinen deden. Dat kwam onder andere door het aandeel van ex-eredivisie en interlandspeelster Rachel Fissa: zij scoorde 22 punten.

Over twee weken spelen we thuis tegen de Groene Uilen. Tijd om ons te focussen op onze zwakten en krachten. Als we weer willen winnen, móet de afronding van onze acties veel beter zijn.

Top scores:
Diddie Kramer, Marlies Hoorn-Verhoeff: 11
Margo Visscher: 8

Vrije worpen: 60% (12/20)