Orca’s VSE1 maakt het opnieuw spannend

We troffen afgelopen zaterdag De Groene Uilen voor de tweede keer dit seizoen op het veld. De uitwedstrijd was een zeer lastige en daarom waren we extra gespannen voor dit duel. Zouden we bij deze tweede krachtmeting weer een overwinning kunnen boeken? Gelukkig wel, het werd een kopie van de uitwedstrijd en met een eindstand van 56-51 hielden we de punten op Urk.

Het begin van de wedstrijd verliep goed. Er werd snel gespeeld en aan beide kanten werd er gescoord. De tegenstander had moeite om de bucket dicht te houden en we konden hier gemakkelijk gebruik van maken. Echter, onze verdediging zwakte in de laatste drie minuten van het kwart wat af en de dames uit Groningen liepen in met 8 punten: 12-20.

In het begin van het tweede kwart vielen de scores aan onze kant en speelden we goed samen. Door het sterke teamwerk konden Rianne Brouwer en Marlies Hoorn-Verhoeff de bal op de juiste plek ontvangen en punten maken. We kwamen goed terug en maakten in totaal 21 punten dit kwart: 33-25.

Na de rust is het altijd spannend of we de positieve flow kunnen voortzetten. Zoals gebruikelijk was er sprake van een berucht derde kwart waarin we weer wat afzwakken. Qua niveau liggen we echter precies op een lijn met de Uilen en dat werd dit kwart wel weer duidelijk. Ze kwamen terug en trokken de score weer gelijk naar een tussenstand van 47-45. Oei, wat werd dit spannend.

In het vierde kwart moesten we dus weer gaan domineren. We namen vaker een time-out om het spel bij inname van de bal voorbereid op te zetten. We maakten erg goede acties, maar de score bleef dit kwart maar liefst vier bloedstollende minuten lang op een gelijke stand. Het was een gespannen kwart en voor ons gevoel kwam er geen einde aan. De laatste twee minuten wisten we belangrijke scores te maken en trokken we de wedstrijd naar ons toe. De tegenstander probeerde ons nog uit ons ritme te halen door twee keer een time-out te nemen en onnodige fouten op ons te maken. Met een sterke verdediging en veel steals bleven wij in balbezit. We werkten dit kwart goed samen waardoor we de wedstrijd effectief uit konden spelen: 56-51.

Volgende week zijn we vrij. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 9 december tegen Scylla. Het publiek bracht een goede sfeer in de zaal en we zien er daarom naar uit dat jullie ons dan weer komen aanmoedigen!

Scores:

Marlies Hoorn-Verhoeff 13 punten

Rianne Brouwer 13 punten

Duanne van der Reest 9 punten