VSE1 Orca’s wint met overtuiging van Scylla

Afgelopen zaterdag stond ons een spannende wedstrijd te wachten tegen de nummer 2 in onze competitie. Scylla, dat al een aantal jaren de kampioenstitel draagt, kwam door weer en wind vanuit het hoge Noorden onze kant op. We konden de tweede positie veroveren door te winnen van de Groningers. Dat gebeurde, we wonnen met 64-52.

Het eerste kwart begonnen we erg goed aan de wedstrijd. We liepen met 11 punten in door een scorereeks van Marlies Hoorn-Verhoeff. We hadden de toon gezet en lieten zien dat we er veel zin in hadden. Scylla kwam ook in de wedstrijd en begonnen punten te maken. Kwartstand: 15-11.

Er hing een positieve sfeer in de sporthal door het vele publiek en dat beïnvloedde ons spel ook. Er werden mooie acties gemaakt en door goed samenspel liepen we uit naar een voorsprong van tien punten. Dit bleven we vasthouden: 36-26.

Na de rust is het altijd weer afwachten of Scylla zich kan herpakken. De dames weten namelijk altijd op de goede momenten te scoren. Onze verdediging werd echter steeds beter en we hielden de bucket dicht. We kregen door hoe het spelletje van Scylla werkte en door fanatiek te verdedigen konden we de aanval van Scylla ontregelen. Na het derde kwart stonden we met 50-37 voor.

Scylla maakte veel aanvallende fouten waardoor we in het laatste kwart veel vrije worpen mochten nemen. De spanning bleef hoog en de sfeer kwam er steeds beter in. Het was een kwestie van de wedstrijd uitspelen en de rust erin te houden. Aan beide kanten had de vermoeiing toegeslagen en in de laatste drie minuten werd ook niet meer gescoord. De wedstrijd was gespeeld en we hielden de punten op de bult.

In de wedstrijd hebben we laten zien dat we een goede prestatie neergezet hebben door ons goede samenspel. Door ons fanatisme kunnen we van iedereen winnen. Volgende week spelen we uit tegen de Snipers, de nummer één. Dit belooft wederom een uitdagende wedstrijd te worden. We zien jullie daarna hopelijk weer in het nieuwe jaar in de Vlechttuinen.

Scoreverloop:

Marlies Hoorn-Verhoeff 17 punten

Duanne van der Reest 13 punten

Rianne Brouwer 11 punten