Nederlaag voor Orca's Dames 1 tegen koploper Snipers

Tevergeefs reisden we afgelopen zaterdag af naar Zeewolde om daar te verliezen van de koploper. Na een strijd vol comebacks van beide kanten, waren we helaas niet sterk genoeg voor de dames van Snipers. Eindstand: 64-53.

De eerste vijf minuten waren we de overheersende partij. Snipers moest duidelijk in de wedstrijd komen. We stonden tot de 6e minuut 5-2 voor en er werd aan beide kanten niet veel gescoord. De dames van Snipers herstelden zich door een aantal fast breaks en liepen in tot een kwartstand van 13-7.

In het tweede kwart kwamen we flink terug en konden we door onze strakke defense veel steals pakken en scores maken. Uiteindelijk kwamen we gelijk te staan met een stand van 21-21. Helaas werd onze scorereeks afgebroken en konden de Snipers een voorsprong opbouwen. Ruststand: 30-21.

In de rust bespraken we wat beter moest en besloten we ons fanatisme in de strijd te gooien. Het werd een steeds fysiekere wedstrijd en we liepen in tot een steeds kleinere achterstand. We hadden beter door hoe we de aanval konden lopen en vonden elkaar vaker onder het bord. Vlak voor het eind van het kwart stonden we met nog maar 6 punten achter, de wedstrijd lag weer open. Jammergenoeg werden constant de beste scorers van Snipers aangespeeld en vielen alle scores in de laatste minuut aan hun kant: 48-36. 

Het laatste kwart moest onze verdediging aangepast worden. Altijd kunnen we uitgaan van onze eigen krachtige man-to-man defense, maar tegen de aanval van Snipers moest iets verzonnen worden. We speelden met Diddie of Margo op de guard van Snipers en de rest in een zoneverdediging Even leek het te werken, maar al snel had de tegenstander ook hier een antwoord op. Helaas verliezen we en staan daardoor weer derde in de competitie. 

De wedstrijd bleef qua niveau constant op hoge intensiviteit, maar we hadden een zeer laag scoringspercentage. Er werden 8 (!) lay-ups gemist en erg veel vrije worpen verspeeld. Dit moet beter als we van een team als Snipers willen winnen. Voor nu hebben we een aantal weken geen wedstrijd en staat de eerstvolgende gepland op 13 januari. We spelen dan uit in Groningen tegen de Groene Uilen.

Scores: 

Marlies Hoorn-Verhoeff: 15

Margo Visscher: 12