Dames 1 onnodig onderuit.

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar Groningen om daar een wedstrijd tegen de Groene Uilen te spelen. De afgelopen twee keren tegen deze ploeg werd net aan gewonnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Om aansluiting met de concurrenten te behouden moest deze wedstrijd gewonnen worden.

We begonnen de wedstrijd sterk en binnen een paar minuten kwamen we 2-10 voor te staan. Na een time-out kreeg Groningen ons spelletje door en wij begonnen slordig te spelen. Hierdoor kon Groningen veel punten pakken en na het eerste kwart op was de stand 17-14.

In het begin van het tweede kwart leken we ons te herpakken. Dankzij scores van Diddie en Marlies kwamen we weer op gelijke hoogte met Groningen. Na het tweede kwart gingen we de rust in met een stand van 32-30 in het voordeel van de tegenstander.

Groningen kon het derde kwart veel rebounds pakken wat uitliep in een aantal scores voor Groningen. Dankzij een aantal vrije worpen konden we dit kwart wat punten mee pakken.  Einstand derde kwart: 39-35.

Tijdens het laatste kwart hadden beide teams vijf team fouten, waardoor beide teams vaak op de vrije worplijn kwamen te staan. De Groene Uilen konden hierdoor een aantal scores pakken. De coach besloot om de laatste drie minuten een man to man press in te zetten. Hieruit konden veel steals en scores gemaakt worden. We kwamen weer dichtbij Groningen. Helaas was dit net niet genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 55-54.

Aankomende zaterdag staat er een wedstrijd tegen Scylla op de planning. Deze wedstrijd wordt om 20:00 uur gespeeld op Urk.

Scores:

Diddie Kramer: 18 punten

Marlies Hoorn-Verhoeff: 13 punten

Jacolien Roskam: 10 punten