Dames 1 wint na een fanatieke wedstrijd van Scylla!

Afgelopen zaterdag was er weer een spannende wedstrijd tegen de nummer 2 in onze competitie. Scylla, die al een aantal jaren de kampioenstitel draagt. Wij waren erg fanatiek en wisten de punten binnen te halen, we wonnen met 65-55.

Het eerste kwart begonnen we erg goed aan de wedstrijd. Marlies Hoorn-Verhoeff had er veel zin in en dat was te zien. Ze maakte veel scores waardoor wij gelijk opliepen met Scylla. Toch wist Scylla ons op het einde nog in te halen: 18-22.

We begonnen het tweede kwart sterk met mooie acties. We speelden goed samen. Midden in het kwart verdween onze dreiging, waardoor Scylla toch weer de leiding nam: 36-40

Na de rust is het altijd weer afwachten of Scylla zich kan herpakken. Onze verdediging werd steeds beter en we hielden de bucket dicht. We kregen door hoe het spelletje van Scylla werkte en door fanatiek te verdedigen konden we de aanval van Scylla ontregelen. We vonden de bucket regelmatig en wisten te scoren. Het bleef spannend maar na het derde kwart stonden we met 49-46 voor.

Aan beide kanten werden in dit kwart erg veel fouten gemaakt, waardoor de bordjes al erg snel omhoog gingen. Dit betekent dat na elke fout 2-maal mag worden genomen. De spanning bleef hoog. Voor ons was het doel vooral de rust erin houden. In dit kwart kwam er een blessure bij Scylla waarbij een goede speelster het veld moest verlaten. Hierna bleven de scores van Scylla uit. Wij scoorden daarin tegen wel en hielden we de punten op Urk.

In de wedstrijd hebben we laten zien dat we een goede prestatie neergezet hebben door ons goede samenspel. Door ons fanatisme kunnen we van iedereen winnen. Aankomende zaterdag spelen we uit tegen Leeuwarden. Dit belooft ook een uitdagende wedstrijd te worden.

Scores:
Marlies Hoorn-Verhoef 33 punten
Diddie Kramer 14 punten