Orcas dames 1 onderuit na fysiek duel met BVL

Zaterdag speelden we uit tegen de dames van Leeuwarden. Ze staan onderaan in de competitie, maar we weten dat het uit tegen Leeuwarden nogal lastig kan worden. De vorige keer verloren we met dertig punten. Toch waren we dit keer weer fanatiek om een overwinning binnen te slepen. (Vorige week wonnen we van Scylla). Helaas konden we de strijdlust niet verzilveren in een overwinning en verloren we met twee punten: 66-64.

Het eerste kwart ging slecht. We stonden al snel met 5 punten achter en gaven de dames veel te veel ruimte. De screens vlogen om onze oren en we werden fysiek uitgedaagd. We konden maar moeilijk opstarten en zaten nog niet in de wedstrijd. Aan het eind van het kwart begonnen we ons eigen spelletje beter te spelen en kregen we de aanval van BVL door: 26-16.

Dat we het spelletje van BVL goed wisten te verdedigen, bleek uit dit kwart. Wat communiceerden beter en konden de aanval vaker ontregelen door steals te pakken. Veel scores van onze kant kwamen voort uit de fastbreaks. Het ging de goede kant op: we hadden de tegenstander maar acht punten gegeven en scoorden zelf het dubbele. Met rust stonden we nog maar 33-30 achter. 

Het derde kwart moesten we deze flow voortzetten. Door de vele fouten van BVL mochten we vaak op de vrijeworplijn staan en scoren. We scoorden deze wedstrijd 23 van de 30 vrije worpen, erg goed voor ons doen. We konden de aanval van de tegenstander steeds beter bijbenen, maar onze eigen aanval werd vaak te snel gespeeld, waardoor we de bal zomaar weggaven. Toch werd het erg spannend en eindigden we dit kwart met een stand van 49-48. 

In het laatste kwart gingen we een 2-1-2-zone spelen. De verdediging stond goed en BVL wist hier niet goed op te reageren. De scores liepen gelijk op en we probeerden nog meer druk te geven door een man-to-man press neer te zetten. Ook dit lukte even en in de 11e seconde kwamen we éindelijk op een gelijke stand te staan: 64-64. Helaas kon BVL in twee seconden voor tijd het doel nog treffen en wonnen ze deze spannende wedstrijd met 66-64.

Het was een erg spannende wedstrijd, we hebben hard gevochten en laten zien dat we de fanatieksten van de competitie zijn. Helaas mocht het niet baten. Voor nu hebben we twee weken vrij en spelen we 17 februari weer uit tegen de Snipers.