Orca?s D2 ? ZAC D2

De eerste thuiswedstrijd voor dames 2 werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen ZAC Zwolle dames 2. Alle 12 de speelsters waren aanwezig en Jaap Scheffer was de coach voor de wedstrijd.

?

Na lekker ingedraaid te hebben en met nog wat korte instructies gingen de dames van Urk met volle moed, en het idee dat ze eindelijk een vaste trainer hebben en zeker niet de minste: Jesper Jobse, het veld op. De openingsscore van Alice Scheffer werd genoteerd en Orca's bleef het gehele eerste kwart op een voorsprong van ongeveer 5 punten. Mirjam Kruithof was lekker op dreef en liet er 6 punten bij optellen. Eindstand 1e kwart dan ook 17-11.

Het tweede kwart werd begonnen met twee scores van Urker zijde. Hier bleef het ook bij en de dames uit Zwolle begonnen in te lopen. Toen het verschil tot drie punten was ging de knop om. De verdediging ging beter staan en door onder andere de full court press die gegeven werd konden in minder dan 4 minuten 14 punten worden gemaakt. De stand in de rust: 35-21.

In de rust was iedereen ervan overtuigd dat ze goed bezig waren, de aanval liep lekker met hier en daar een kritiekpuntje en de verdediging moest zo vol worden gehouden.

Met 11 spelers ging de wedstrijd door, Melissa deed niet meer mee.

Het derde kwart begon nogal stroef voor Urk. ZAC speelde aardig vlot. De Urkers leken er even niet bij te zijn. De voorsprong die was gemaakt leek moeilijk in te halen, maar toch was het opletten. Met dat derde kwart dipje was het verschil nog maar 4 punten toen het vierde kwart startte. 'Gewoon weer even normaal spelen' en dan was er niks loos. Stand 3e kwart: 41 ? 37.

Toen begon het 4e kwart. Het was nu een kwestie van de stand uitbreiden en dan was de wedstrijd bepaald. Dit liep toch iets anders. ZAC scoorde een drietje gevolgd door nog een score en zo stond het 41 ? 42 . Hier schrok iedereen toch een beetje van. De bank begon nu ook iets van zich te laten horen en de speelsters lieten zich niet kennen. Met een reeks van 9 punten kreeg iedereen weer vertrouwen. ZAC scoorde 3 punten welke werden beantwoord met de vrijeworp van Vera Brouwer en het mooie schot van Anna Romkes. Met nog 2 minuten op de klok stonden de Orca's met 8 punten voor. Twee punten van beide kanten werden gemaakt en hiermee de eindstand 55-47, winst voor Urk!

Aankomende week spelen de meiden revanche tegen BAS dames 1 op Urk. Het verlies van vorige keer zit nog steeds niet lekker en aan de gemiddeld 30 jaar oudere speelsters zullen de Urker meiden eens laten zien wat ze kunnen. Dus komt allen zaterdag om 6 uur in de Vlechttuinen!