Orca's Dames 2 speelt met kampioensaspiraties!

Dames 2Het dames talententeam van Orca's heeft gisteren laten zien dat alleen het kampioenschap goed genoeg is dit seizoen. Mede koploper Twente Buzzards werd na een 65 - 55 overwinning zonder punten terug naar huis gestuurd.

Een overwinning die nodig was na het misstapje vorige week bij Landstede ZAC is Zwolle. Na een goede week trainen waren de meiden gebrand om voor het thuis publiek te laten zien waartoe ze dit jaar in staat zijn.
De wedstrijd tegen Twente Buzzards betekende tevens het debuut van speelster Sanne van Veen. Na een paar jaar geen basketbal gaat zij dit jaar het team helpen. Dit zorgde voor het eerst dit seizoen voor een volledig fitte selectie. ' Van het begin af aan de toon zetten en gelijk duidelijk maken dat er voor hun hier niets te halen valt'. Dit was de opdracht waarmee het team de wedstrijd begon. Een 13 - 2 start liet zien dat de daad bij het woord werd gevoegd. Even kwam Buzzards terug tot 13 - 8 maar 3 driepunters op rij zorgde voor opnieuw een ruime marge. De in totaal 6 driepunters deze wedstrijd liet zien de de ploeg ook van afstand nu gevaarlijk gaat worden. Iets wat in de eerste wedstrijden dit seizoen nog gemist werd. Het tweede kwart liet het team zien vooral heel goed te zijn in tempo spelen. De een na de andere fast break zorgde voor makkelijke scorers. Dit leidde de ploeg naar een voorsprong bij rust van 36 - 20.
Hoe moeilijk het is om de scherpte vast te houden bij een ruime voorsprong bleek in de tweede helft. Orca's drukte in eerste instantie door maar vervolgens kreeg Buzzards in hun aanval toch de ruimte om ook met driepunters een klein beetje terug in de wedstrijd te komen. Toch bleef Orca's slim basketballen en bleef het team vooral zelf ook makkelijk en overtuigend scoren. Zo werd het gaatje nooit kleiner dan 10 punten. 10 punten die ook op het eind van de wedstrijd nog het verschil op het scorebord aangaven.
Een sterke overwinning van een team dat dit seizoen heel goed in balans en dat alleen nog maar beter kan worden!

Topscorers Orca's
Jessica de Raat 21 punten
Sanne van Veen 17 punten