Oliebollen en triple burgers

Dames 2 is het nieuwe jaar goed gestart. Het talenten team speelde afgelopen zaterdag tegen The Valley Bucketeers Dames 1 in Nijverdal. De opdracht van coach Jesper Jobse was duidelijk: Keihard winnen!

De openingsfase van de wedstrijd is spannend. Orca?s opent de wedstrijd gedreven. Pas na vijf minuten wordt er gescoord door The Valley Bucketeers. Slordige passes en het mindere verdedigingswerk zorgt ervoor dat Bucketeers een aantal scores kan maken. Aan het eind van het eerste kwart pakt Orca?s een kleine voorsprong: 13 - 8

Het tweede kwart verloopt rommelig en moeizaam. De scheidsrechter is dit keer alleen en ziet niet alles even goed. Ondanks dat wordt er netjes gefloten. Pas in de vierde minuut van het tweede kwart wordt er een gat geslagen. Ruststand: 34 ? 20


Het derde kwart behoudt Orca?s de voorsprong van 16 punten. Toch is bij de dames de enthousiasme door het rommelige spel verdwenen. Na bemoedigende woorden van de coach, gaan de koppies weer omhoog. De dames doen er in het vierde kwart een schepje bovenop. Een aantal fraaie aanvallen en fast-breaks zorgen ervoor dat de dames uiteindelijk winnen met 56 -34.

Ondertussen zijn de Oliebollen van oudjaarsavond alweer vervangen door een triple burger bij mc donald. De goede voornemens om ?an de lijn? te doen, zijn de dames alweer vergeten. Maar het goede voornemen om kampioen te worden nog niet! Orca?s dames 2 is het nieuwe jaar fris gestart met een fraaie overwinning. Zo stijgt dames 2 langzaam naar de top van de ranglijst.

Topscores: Sanne van Veen 16, Alice Scheffer 14, Mirjam Kruithof 13