Aanhaken of afhaken voor Orca’s heren 1:

Aanstaande vrijdagavond speelt Orca’s heren 1 een belangrijke uitwedstrijd in Ureterp tegen Five Pack H1. Momenteel gaat de ploeg uit Ureterp aan kop in de Tweede Divisie E, en volgt Orca’s met slechts 4 punten achterstand op een derde positie.

Doelstelling

Voorafgaand aan het seizoen was de doelstelling duidelijk. Meedoen in de top vier, en misschien zelfs wel meer als dit mogelijk is. Welnu, Orca’s bezet een keurige derde positie op de ranglijst, en het team van Eize van den Berg is dus goed op weg om de beoogde doelstelling te behalen.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor de Urkers, die tot grote tevredenheid van de achterban al zes overwinningen op rij hebben behaald, en de toekomst ziet er goed uit voor Orca’s heren 1.

Cruciaal

Maar natuurlijk wil je als sportman voor het hoogst haalbare gaan, en is een huidige derde plek mooi, maar een kampioenschap zou nog mooier zijn. Met aankomende vrijdag Five Pack (uit), en in maart pas Flying Red (thuis) als tegenstander, treft Orca’s beide koplopers nog éénmaal.

Weet Orca’s beide wedstrijden winnend af te sluiten, dan doen men goede zaken in de Tweede Divisie E. En mag er zelfs weer gedroomd worden van een eventueel kampioenschap, en dat is toch wel verrassend te noemen na een magere start.

Geen druk

Aangezien de doelstelling ruimschoots behaald zal worden dit seizoen, kunnen de mannen van trainer Eize van den Berg rustig toewerken naar deze twee cruciale wedstrijden. Vanuit de spelersselectie is absoluut geen druk om te ‘’moeten’’ winnen van Five Pack, maar de honger naar nieuwe successen is groot bij Orca’s heren 1.

Graadmeter

Vrijdag zal een uitstekende test zijn voor Orca’s om te zien hoe ver men is. In de thuiswedstrijd tegen Five Pack werd kansloos met 74-92 verloren, maar in de tussentijd is Orca’s enorm gegroeid.

Bijna onmogelijk

Volgens coach van den Berg zou een eventueel kampioenschap een wonder zijn. Aangezien beide koplopers al tweemaal tegen elkaar gespeeld hebben, en kwalitatief beter zijn als de overige ploegen, lijkt puntverlies van beide teams een utopie.

In het beste geval kan Orca’s op beide teams twee punten inlopen. Dan is het verschil nog steeds twee punten, en aangezien beide teams een beter doelsaldo hebben lijkt Orca’s kansloos om het kampioenschap. Tenzij beide teams steken laten vallen.

Vrijdag:

De wedstrijd van aanstaande vrijdag wordt gespeeld in Multifunctioneel Centrum De Wier (Ureterp), en begint om 20:45