Orca’s heren 1 wil het seizoen in stijl afsluiten

De Nieuwjaarborrels zijn net achter de rug, maar het seizoen van Orca’s heren 1 zit er alweer bijna op. Na een periode van topbasketbal in de promotiedivisie, speelden de Urkers dit seizoen weer op een lager niveau in de Tweede Divisie (voormalige hoofdklasse)

Met een team wat grotendeels bestond uit alleen Urker spelers (met uitzondering van Dennis Thuis en Simon Dijk) werd een prima seizoen gedraaid, en eindigt het team van coach Eize van den Berg zo goed als zeker op een derde positie.

Zaterdagavond wacht Be Quick’28 heren 1. De Zwollenaren zijn op voetbalgebied vrij bekend bij het Urker publiek, maar naast voetbal heeft Be Quick’28 ook een basketbaltak. De wedstrijd tegen de Zwollenaren betekent alweer de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Urkers. Omdat enkele teams vooraf en tijdens de competitie zich terugtrokken, kwamen er enkele gaten in het speelschema. Hierdoor is het seizoen van Orca’s al tijdens de winterperiode afgelopen.

Amerikaanse aanwinst

Op de ranglijst bezet Be Quick’28 de laatste plaats. Na het terugtrekken van BV Groningen kwam het team van trainers Theo Stel en Thijs Lohuis op de hatelijke laatste plaats terecht, waardoor degradatie een feit lijkt. Voor de wedstrijd tegen Orca’s kan Be Quick’28 rekenen op de Amerikaanse aanwinst Josh van Groningen. Deze speler studeert aan het Dordt College in Iowa, en is als uitwissel student in Nederland. Kan deze Amerikaan met een Nederlandse achternaam voor spektakel zorgen in Sporthal de Vlechttuinen?

In de uitwedstrijd won Orca’s met 87-98 van de Zwollenaren, maar verwacht wordt dat in Sporthal de Vlechttuinen de bezoekers geen schijn van kans zullen krijgen. Het team van coach van den Berg wil het seizoen goed afsluiten, en is gebrand op een overwinning, om zodoende het seizoen goed af te sluiten.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag word om 20.00 gespeeld in Sporthal de Vlechttuinen.