Orca’s Heren niet opgewassen tegen Flying Red

Een zware wedstrijd stond er voor de mannen van Orca’s Heren 1 op het programma. Een uitwedstrijd tegen Flying Red Heren 1 in Roden was aan de beurt. Orca’s moest het doen zonder Laurens van Loosen, die had de laatste boot van Vlieland gemist. Verder was iedereen present en kon er aan men aan de bak. Dat het niet zo afliep als gewenst, dat was het enige nadeel.

Orca’s begon vlammend. Met een snelle driepunter was de leiding gepakt. De thuisploeg herstelde zich echter snel en Bas de Heus kon aan de bak. De sneeuw/spelerschuiver van de ploeg veegde zijn buckets weer schoon en was vaak en veel te vinden onder de ring. De thuisploeg was echter meer gebrand op een overwinning en bleek niet te kunnen missen. Halverwege het eerste kwart gaven de mannen van Flying Red gas en maakten een run naar de 30-16 tussenstand.

Het tweede kwart vertoonde eenzelfde beeld. De schutters van de thuisploeg hadden meer geluk in de bijzaal van sporthal de Hulle. Logisch ook, aangezien een deel van de selectie van Orca’s zich eerst nog zat te vergapen bij een volleybaltoernooi in de hoofdzaal. Egbert Post was wel bij de les en maakte een sterke indruk. Met wat van zijn speciale moves liet hij alle aanwezigen genieten. Vriend Niels van Amstel ten Napel (adellijke naam) was ook weer solide bezig en hield de Urkers nog enigszins in de race. Maar het spel van de thuisploeg was simpelweg beter. Flying Red was meer gefocust en bleek niet te kunnen missen. Beide ploegen gingen rusten met 55-34.

Doelstelling die coach Langman neerlegde bij de spelers was om in etappes terug te komen. Beetje bij beetje het gat verkleinen. Waarschijnlijk hadden de Rodenieren opdracht gekregen om beetje bij beetje uit te lopen. Orca’s werd in het derde kwart op 9 punten gehouden. De thuisploeg bleef gedreven spelen en de Urkers kregen de bal niet lekker meer naar voren. Terwijl de thuisploeg ongenadig veel driepunters raak wist te schieten kon Orca’s niet anders dan verdedigen. De aanvallers werden niet voldoende gevonden en als ze werden gevonden werd het niet altijd goed verwerkt. Al met al een jammerlijk kwart. Bleef over om de goede dingen voort te zetten en daaraan verder te werken. Het derde kwart werd afgesloten met een driepunter van Arjan Langman, keihard en best lelijk via het bord. Maar goed, ook die tellen.

Het laatste kwart was allang niet spannend meer en iedereen kon zijn minuten maken en aan wedstrijdritme werken. Ook Flying Red hield de voet van het gas en had de buit al op zak. Het kwart werd snel afgewerkt. Wel werd er nog hard gewerkt en zeker goede dingen laten zien maar winst zat er voor de Urkers hier niet in. Flying Red hield de punten in Roden: 88-59

Niels ten Napel   12
Klaas Hoorn   12
Rick van Eerde   10
Arjan Langman   7
Egbert Post   6
Bas de Heus   4
Klaas Jan Scheffer   4
Wouter de Vries   4

Na weer een wedstrijd te hebben gespeeld waar niet veel druk op zat maakt de ploeg van coach Langman zich op voor een wedstrijd waar wel wat gehaald moet worden. Zaterdag 6 februari spelen de mannen weer een uitwedstrijd, nu tegen BV Leeuwarden. Om 17:00 uur wordt er gespeeld. Leeuwarden en Orca’s bungelen beide onderaan met slechts een paar punten verschil in doelsaldo.