Orca’s verliest al in eerste kwart wedstrijd van Five Pack H1.

Afgelopen zaterdag werd er door de mannen van Orca’s Heren 1 een thuiswedstrijd afgewerkt. Tegenstander was Five Pack uit Ureterp. In de uitwedstrijd was er al jammerlijk verloren, en met de nare smaak van de wedstrijd van vorige week wilden de Urkers wat rechtzetten. Een voltallige selectie voor keuzeheer Jan Verhoeff, op Bertus Gnodde na. Hij zat met een gebitblessure deze wedstrijd helaas uit.

De Urkers hebben hard getraind afgelopen week en startten dan ook met een goed gevoel aan deze wedstrijd. Zonder Bertus geen sprongbal, en meteen een fast break tegen. Orca’s leek zich opnieuw te verslikken in de eerste minuten van de wedstrijd. Het was inderdaad weer hetzelfde misselijke recept. Five Pack scoorde alles, alle pogingen leken te vallen. Tot frustratie van spelers en coach. Captain Arjan Langman hield de ploeg nog enigszins in stand maar Orca’s werd verpulverd in het eerste kwart: 9-30.

Het tweede kwart was iets beter. Orca’s herpakte zich en kroop langzaam terug. Die blonde dude, die normaal als Jelle Hoekman door het leven gaat zorgde voor wat stabiliteit in de bucket. Samen met Bas de Heus losten ze de problemen onder de ring zo goed als het ging op. Op de fast break ging het ook wat vlotter en de Urkers maakten een goede push. In de achtste minuut van het tweede kwart was het verschil al gekrompen tot 14 punten. Maar helaas wisten de Urkers daar niet goed mee om te gaan en zagen ze hopeloos toe hoe de gasten een 12-0 run maakte en een onnodig grote ruststand creëerden: 25-51.

In de rust werd er door zowel de coach als de captain het een en ander duidelijk gemaakt. Het was onacceptabel dat de Urkers zich zo lieten behandelen door de gasten en dat moest in de tweede helft anders. En dat leek ook nog aardig te lukken. Er werd hard gespeeld, stevig verdedigd en knappe aanvallen opgezet. Dat leverde een ietwat agressieve sfeer op op sommige momenten, maar de Urkers gingen wel actief op zoek naar de scores en vonden die ook. Het derde kwart werd er waardig basketbal gespeeld en langzaam maar zeker een comeback ingezet. Helaas was niet iedereen optimaal bij de les en werden er soms nog te makkelijke scores weggegeven. Daarmee benadeelden de Urkers hun eigen inzet. Het derde kwart werd winnend afgesloten met 17-12 maar het verschil was nog steeds fors: 42-63.

Bleek toch weer dat de wedstrijd scherp beginnen super noodzakelijk is. Want ook het vierde kwart speelde Orca’s bij vlagen prachtig basketbal en hadden de gasten niks in te brengen. Maar daar kwamen ze zo’n 30 speelminuten te laat mee aanzetten. Five Pack had een flinke voorsprong en het voordeel van de tijd. Her en der wat getrek en geduw leverde nog wat mopperende spelers op, wat ook niet nodig was. De wedstrijd is pas gespeeld na 40 minuten maar een enkeling had de moed al opgegeven. Zo haalde Orca’s er niet uit wat er in zat en ondanks dat het ook dit kwart won (11-9) bleef het met lege handen achter: 53-72.

De scores kwamen van:

Klaas Hoorn   20
Arjan Langman 10
Niels ten Napel   6
Jelle Hoekman   6
Bas de Heus   4
Klaas Willem Hoorn   4
Eric Roza   3

Het verschil tussen de intensiteit op trainen de inzet tijdens de wedstrijd is veel te groot. Het lef wat op trainend getoond wordt moet er in de wedstrijd ook uitkomen. Als spelers moet je op elkaar kunnen vertrouwen en met z’n allen als een ploeg iedere tegenstander oprollen. En dat is mogelijk, alleen zullen de Urkers daar nog wat aan moeten bijspijkeren.

Volgende wedstrijd wordt weer een thuiswedstrijd. Aankomende vrijdag al. Om 21:00 uur ontvangen de mannen The Jugglers H1 in sporthal De Vlechttuinen. Deze ploeg staat met 20 punten uit 13 wedstrijden (samen met drie (!) anderen) op de eerste plaats. Qua doelsaldo mogen ze de nummer 1 positie vasthouden.