H1: waar niks in zit komt ook niks uit.

Na een aantal weken rust stond er weer een wedstrijd voor Orca’s Heren 1 op het programma. De Uitsmijters uit Almelo kwamen een avondje op Urk om een wedstrijd af te werken. En dat werd het ook. Ondanks een teamfoto met de Soft Skin Sponsor werd het publiek getrakteerd op een vertrouwenloos potje basketbal.
In no time keek Orca’s tegen een 2-12 achterstand aan, waarna coach Verhoeff in een time out zijn ongenoegen uitte. Niemand leek echt bij de les en er zat weinig vertrouwen in de acties die gemaakt werden. Uitsmijters daarentegen schoot er lustig op los en wist van achter de driepuntslijn aardig wat pogingen te verzilveren.

Het tweede kwart werd er dan iets beter verdedigd maar aanvallend was er niet genoeg dreiging. Geen overtuiging en slordig balverlies hielp de Urkers ook niet echt mee. Het verschil werd wel iets verkleind maar er werd te weinig gecreëerd om te spreken van een inhaalslag. De ruststand was 18-36. Dat is een stand waarbij nog steeds van alles mogelijk is.

In de rust werden de mannen kort en bondig toegesproken maar gaf de coach ook aan dat hij hier weinig van kon maken en de spelers eerst zelf maar met een plan mochten komen. Niemand die echt lekker in de wedstrijd zat, en niemand die vertrouwen uitstraalde. Het hele team van Orca’s was niet gretig genoeg en er zou uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat leek ook te gebeuren in het derde kwart waarbij er aanvallend iets meer power in zat en verdedigend ook iets scherper werd gespeeld. Alleen deden de gasten er een schepje bovenop en maakten een aantal driepunters op rij. Orca’s leek hier geen antwoord op te hebben en liep achter de feiten en tegenstanders aan.

Het vierde kwart straalde al helemaal niets uit. Er werd meer gespeeld om de reguliere speeltijd vol te krijgen dan om nog iets te forceren. De Uitsmijters lieten veel meer toe omdat het gat groot genoeg was. Met was inside scores en wat vrije worpen maakten de Urkers wel wat punten, maar van een echte wedstrijd was totaal geen sprake. Een mat Orca’s ging af tegen Uitsmijters ondanks een aantal weken intensieve trainingen. Het zou er wel in moeten zitten, maar het kwam er in ieder geval niet uit. Orca’s verloor met 42-77.

Klaas Hoorn   12
Bas de Heus   8
Bertus Gnodde   6
Klaas Willem Hoorn   5
Johan van Slooten   4
Wouter de Vries   3
Niels ten Napel   2
Teunis Visser   2

Volgende week, 11 maart, spelen de mannen een uitwedstrijd tegen De Groene Uilen H2 in Groningen. Om 17:45 uur begint de wedstrijd waarin de blauwhemden weer vanaf 0-0 beginnen en gaan laten zien dat ze veel meer in hun mars hebben dan deze slappe vertoning.