Orca’s Heren 1 speelt samenvatting van seizoen in laatste wedstrijd.

De laatste wedstrijd van het seizoen was een feit voor Orca’s Heren 1. In Groningen was BV Groningen Heren 2 de gastheer in een muffe droge sporthal. De selectie van Heren 1 was op verloren zoon Egbert Post na compleet. Maar een geweldig afscheid van het seizoen werd het niet. De start was overigens wel goed. Bas de Heus, die overigens de thuiswedstrijd mistte, begon ijzersterk. Dat was het eerste teken van een seizoen samenvatting. Bas is sterk en tekende regelmatig voor de openingsscore. Het tweede teken was dat de 2-7 voorsprong niet lang vastgehouden werd. De thuisploeg kwam gemakkelijk terug doordat de Urkers niet alles scherp hadden. Een driepunter (een van zijn 32 van dit seizoen) van Arjan en een goede score van Bertus gaven weer een kleine voorsprong. Maar twee snelle scores verder en de thuisploeg liep weer voorop. Het eerste kwart werd 23-19.

Niets aan de hand (zoals wel vaker dit seizoen). Maar de eerste 5 minuten van het tweede kwart werd er slechts tweemaal gescoord, beide Urker centers lieten zich noteren. De thuisploeg echter had zijn voet op het gas, en dan ook flink. Alle aanvallen werden afgerond met een simpele score en alle pogingen die ze deden bleken weer verzilverd te worden. Dat was in de thuiswedstrijd ook helaas het geval. Om er nog maar een seizoen samenvatting in te mixen: Orca’s probeerde het op te lossen door gefrustreerd rond te lopen. Terwijl BVG er vrolijk op los scoorde wisten de Urkers nog maar twee extra scores erbij te prikken. Het werd een vroege hopeloze zaak. Ruststand: 56-27.

Net als de gemiddelde overige wedstrijden van afgelopen seizoen was de warming up matig tot bizar slecht en de start van het derde kwart ook niet al te best Orca’s had eerst weer even een oppepper nodig. En die kregen ze wel gelukkig, van zichzelf nog wel. De laatst aangeleerde aanval werd een aantal keren goed uitgevoerd en afgerond. Dat was mooi om te zien. Eerlijk is eerlijk, er gebeurden bij vlagen ook wel goede dingen. Nadeel was dat de thuisploeg wat langere vlagen kenden dan Orca’s. Het gat was al enorm groot maar zich erbij neerleggen, dat kunnen de mannen van Orca’s niet. Stand na drie kwarten was 74-41.

Het laatste kwart was dus voor de statistieken. De tijd ging ook wat sneller gelukkig, want er stond niets meer op het spel. De zoneverdediging werd weer neergezet, en met redelijk (gemiddeld / samenvattend) succes. De tegenstander had moeite met scoren en de Urkers maakten een aantal scores op de fast break. Het ging nergens meer over, en dat bleek ook wel uit de lichaamstaal van de spelers. Jammer dat het seizoen op deze manier werd afgerond omdat er veel meer in zat. Het mocht helaas niet baten. Orca’s speelde alles bij elkaar een wedstrijd die een vergelijking toonde met het gehele, nu dus afgelopen, seizoen. Er zat helaas niet meer in en Orca’s droop af met een nederlaag: 88-53.

Bas de Heus   16
Klaas Hoorn   11
Arjan Langman   6
Bertus Gnodde   6
Teunis Visser   4
Wouter de Vries   4
Eric Roza   4
Niels ten Napel   2

Het seizoen 2016/2017 zit er op. Orca’s Heren 1 heeft geen wedstrijden meer totdat het volgende seizoen in september ergens weer begint. Maar… De spannendste wedstrijd van dit kalenderjaar zit er wel aan te komen: 6 mei 2017: Orca’s PLUS tegen Heren 1. Om 19:00 begint deze kraker. Meer info volgt binnenkort via de bekende (sociale) kanalen.