Orca's Heren 1 laat zich pijnigen door Twente Buzzards MSE 1.

Vol goede moed en enthousiasme stonden de mannen van Orca’s Heren 1 op het veld om een wedstrijd te spelen tegen Twente Buzzards MSE 1 uit Hengelo. Maar de mannen werden als jongetjes met lege handen achtergelaten. Daar waar de Buzzards de te kloppen ploeg was, gingen de gasten er met de winst vandoor. Er was nog een volledige appelgaard met ze te schillen en het leek er ook lange tijd op dat dat zou gebeuren maar het zoveelste trieste hoofdstuk werd met deze tegenstander geschreven in het loserboek.

De enkelblessure die Niels ten Napel had opgelopen hield hem nog steeds aan de kant en zijn verdedigende kracht werd overduidelijk gemist in het veld. Het eerste kwart begon wat onwennig en Orca’s had moeite met het vinden van een gaatje in de bucket. De gasten hadden meteen het vizier scherp staan en een schutter aan Buzzards zijde maakte een paar belangrijke scores. Een aantal driepunters van Orca’s gaven wel wat lucht maar het eerste kwart werd afgesloten met een achterstand: 17-21.

Het tweede kwart was wel weer heel goed van de Urkers. De getrainde aanval kwam er goed uit, verdedigend ging het een stuk beter en aanvallend werden ook de nodige drives en driepunters gemaakt. De gasten kregen maar 9 punten terwijl de Urkers er een flinke schep bovenop deden. De ruststand was 41-30.

‘Let goed op mannen, we moeten echt nog twee keer tien minuten, we zijn er nog niet’. Coach Jan Verhoeff probeerde de Urkers de ‘winstgedachte’ uit de hoofden te praten, en gelijk kreeg hij. Daar waar Orca’s als collectief liep te stuntelen maakten de Buzzards de 11 punten achterstand goed en kwamen ze zelfs voor te staan. Orca’s liet het gebeuren en niemand stapte echt op om het verschil te maken. Na drie kwarten was de flinke voorsprong verdwenen en stond het weer gelijk: 54-54.

Ook in het laatste kwart leek het niet te landen bij Orca’s. Slappe hap en geen fatsoenlijke aanval kon worden opgezet. Lichte frustratie naar de scheidsrechters en tegenstanders toe hielpen ook niet mee en de gasten profiteerden hier van. Een aantal time outs brachten ook niet het gewenste resultaat en in plaats van dat Orca’s de rug rechtte of nog even alles gaf bleef het mak. Via de vrije worplijn kwam Twente Buzzards op voorsprong en de kans op een laatste driepunter om een verlenging af te dwingen ging na een turnover en een fout in rook op. De bezoekers faalden niet vanaf de vrije worplijn en beslisten de wedstrijd: 62-66.

Deze oorwassing hebben de mannen aan zichzelf te danken en was volstrekt onnodig. Twente Buzzards lijkt een soort abonnement te hebben om Orca’s steeds weer te martelen, zo ook nu weer. Weer twee keer onnodig van deze ploeg verloren, terwijl hier belangrijke punten waren te verdien om naar de middenmoot te kunnen klimmen.

De scores kwamen op naam van:

Rick van Eerde   15
Klaas Hoorn   12
Edwin van Schaik   11
Bas de Heus   6
Arjan Langman   5
Luka de Jong   4
Laurens van Loosen   4
Teunis Visser   3
Klaas Willem Hoorn   2

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd naar Groningen. Scylla MSE 1 is daar de gastheer. Om 20:30 uur wordt daar de wedstrijd gespeeld tegen de nummer 3 van de competitie. Thuis werd er nipt van verloren maar er liggen zeker kansen. Deze week weer flink trainen om te herstellen en de puntjes op de juiste i te krijgen en hup, gaan weer!