Orca's Heren 1 niet constant, ook Scylla te sterk.

Met slechts zes spelers vertrok Heren 1 afgelopen zaterdag naar Groningen om aan te treden tegen de nummer 3 van de competitie: Scylla MSE 1 was de gastheer. In een zaal die niet bepaald als ‘favoriete hal’ kan worden bestempeld moesten de Urkers de klus klaren. Niels ten Napel kampt nog steeds met een blessure maar zijn plek kon worden opgevuld door Klaas Jan Scheffer, aka Maap. Deze wereldreiziger heeft weer een baan dicht bij huis en heeft zich weer beschikbaar gesteld en kon zich gelijk waarmaken in Groningen.

De start was wat stroef, in tegenstelling tot de vloer. Die was weer net zo glad als altijd. Toch kon Orca’s wel aardig meekomen met de thuisploeg. Scylla had een wat bredere selectie en wat meer grote jongens in de bucket beschikbaar. Inside werd daar dan ook handig gebruik van gemaakt. Aan Urker zijde waren het de centers Bas de Heus en Teunis Visser die voor de scores zorgden. Scylla wist er een paar meer te maken en het eerst kwart eindigde in 16-10.

Er moest wat meer beleving in de ploeg komen en wat meer de fast break opgezocht worden. Dat lukte redelijk, maar niet echt voldoende. Bas en Teunis lieten het scoren aan de vier anderen over dit kwart. De afstandsschoten waren dramatisch deze avond. In totaal schoten ze ongeveer 1 op 20. De driepunter in het tweede kwart was ook de enige van de avond. Ondertussen liepen Teunis en Klaas Jan tegen een aantal onhandige fouten op en met 6 man is het al wat behelpen dus dat werkte ook niet echt mee. Scylla liep opnieuw een klein beetje uit en de ruststand was 35-25.

Nog niks aan de hand, maar er moest nog steeds meer spirit in de ploeg komen. Maar helaas, ook de rust had de mannen van Orca’s geen goed gedaan. Op hetzelfde makke niveau kabbelde het voort met dezelfde cadans dat Scylla ook steeds net wat vaker scoorde. Teunis Visser en Klaas Willem Hoorn waren aan Urker zijde twee lichtpuntjes en lieten zich aanvallend en verdedigend goed zien. Maar Scylla stapte nog steeds te makkelijk om Orca’s heen en had in de bucket groot feest gezien de Urker foutenlast.

Dat resulteerde in het vierde kwart al voor de uitschakeling van Klaas Jan Scheffer. Niet veel later volgde ook de vijfde fout van Teunis Visser en moesten de Urkers het karwei klaren met 4 man. Maar in de laatste paar minuten was de thuisploeg al uitgelopen naar een voorsprong van 19 punten en met wat toverballen (en een flink aantal missers van Orca’s nog) werd het in de laatste minuut nog wat erger en zag Orca’s met lede ogen aan dat deze wedstrijd ook aan de verlieskolom werd toegevoegd: 80-53.

De scores kwamen van:

Klaas Willem Hoorn   14
Klaas Hoorn   12
Teunis Visser   10
Arjan Langman   9
Bas de Heus   6
Klaas Jan Scheffer   2

Het wisselvallige seizoen van Orca’s Heren 1 kent nog maar weinig hoogtepunten. Toch gaan ze onverschrokken door en richten ze snel hun pijlen op 17 februari. Een mooie dag om wat cadeaus (Rick) en punten te pakken. In de komende twee trainingsweken kan er hard doorgewerkt worden om de wedstrijd tegen Flying Red om te zetten in een positief resultaat. Om 20:00 uur zal deze wedstrijd gespeeld worden in sporthal De Vlechttuinen.