Orca’s Heren 1 verliest vanwege personele gebreken.

De selectie van Orca’s Heren 1 blijft uitdunnen. Afgelopen zaterdag ging de fitte kern (inmiddels gesloken naar 4 spelers) op weg naar Almelo om tegen Uitsmijters MSE 1 te spelen. Gelukkig bleken vaste hulpkrachten Laurens van Loosen en Edwin van Schaik bereid om mee te gaan en zo kon coach Jan Verhoeff toch weer een zestal van de bank laten komen.

Een wat onwennig begin met wat onnodige misse lay ups was de start van deze wedstrijd. Thuis werd er nog van deze boys gewonnen. Maar ja, toen waren er ook nog wat meer blauwe mannetjes beschikbaar. Toch was de eerste voorsprong voor Orca’s een feit na een score van Klaas Willem Hoorn. En die voorsprong bleef. Orca’s speelde met overtuiging en wist de thuisploeg van scoren af te houden. Al ging het soms nog wat snel en rommelig en werden er een aantal vrije lay ups en vrije worpen gemist. Toch bleven ze strijden en sloten het eerste kwart af met 14-16.

Ook in het tweede kwart hield Orca’s het tempo er goed in. Met passie werd er gespeeld en het was bij vlagen genieten van goed spel. De voorsprong bleef ook in stand. Vanwege het niet al te grote aantal wissels was het extra vervelend dat Klaas Willem Hoorn snel tegen zijn derde fout aanliep. Maar het had geen invloed op de werklust van het team. Het spel ging gelijk op, dan Uitsmijters weer even voor, dan de Urkers weer. Het vlammende zestal begon lichtjes te hijgen maar gelukkig was het opeens rust: 27-29.

Onlangs maakten de Urkers zich nog hard voor het afschaffen van de tweede helft, maar helaas was die regel nog niet doorgevoerd en gingen de Urkers het gevreesde derde kwart toch maar in. Daar waar het meestal niet zo’n succes is begon het derde kwart fantastisch. Met driepunters van Edwin van Schaik en Klaas Hoorn en sterk verdedigend werk werd er zowaar een voorsprong van 10 punten gehaald. Een sterke fase van de opgeladen Urkers. De thuisploeg dook in een time out en veranderden van tactiek en begonnen aan een opmars. En, helaas voor Orca’s, pakte dat goed uit. Uitsmijters sloop dichterbij en met het steeds inbrengen van nieuwe, verse, krachtige, jonge, atletische, en fitte boys hielden ze het tempo behoorlijk hoog en wisten ze met een late score nog nipt de voorsprong pakken na drie kwarten: 50-49.

In het vierde kwart hielden de Uitsmijters de voet op het gaspedaal en drukten door op de ietwat vermoeide Urkers. De krappe selectie haalde toch nog een extra teug adem. De full court press van Uitsmijters was vermoeiend en Orca’s had niet echt veel wisselmogelijkheden. Wel karakter. Ze bleven doorgaan, bleven aanzetten, maar de moeheid was er toch wel ingeslopen. In de laatste paar minuten had de thuisploeg een voorsprong van 8 punten opgebouwd en had de wedstrijd in de pocket. Ze speelden de tijd goed uit en scoorden ook nog iedere aanval zodat het lichtelijk geflatteerd eindigde in een 76-60 uitslag. Uitsmijters won deze wedstrijd, maar Orca’s speelde een prima pot basketbal. Wederom moesten ze de punten achterlaten om een andere reden dan hun basketbalkwaliteiten, want dat zit wel goed.

De scores deze avond kwamen van:

Edwin van Schaik   16
Klaas Willem Hoorn   13
Klaas Hoorn   11
Laurens van Loosen   9
Arjan Langman   7
Teunis Visser   4

Op naar de volgende ‘must-win-game’… BV Batouwe uit Bemmel komt zaterdag aanstaande op bezoek in sporthal De Vlechttuinen. Om 20:00 uur spelen de Urkers deze pot tegen een ploeg waarvan gewonnen moet worden om zich te kunnen handhaven. Met de wil om te winnen zit het wel goed inmiddels, evenals de conditie. Met hoogstwaarschijnlijk 2 of 3 man extra (en Niels ten Napel weer in een tenue) zal Orca’s er alles aan doe om deze 4-punten wedstrijd te winnen.