Vernieuwd Bemmel leert Orca’s oude les.

Voor de zoveelste keer dit seizoen wist Orca’s Heren 1 genoeg energie op te brengen om weer een wedstrijd te spelen. Met Niels weer terug in de gelederen was de selectie weer compleet en kon een opgepompt Heren 1 het opnemen tegen BV Batouwe MSE 1 uit Bemmel. In Bemmel had de toen 6-koppige selectie de punten meegenomen en dat trucje wilden ze graag nogmaals uitvoeren, maar nu thuis.

De ploeg uit Bemmel was wel wat anders qua samenstelling en daardoor was het eerste kwart wat rommelig. De spirit, die de Urkers vooraf hadden, had zich weer omgekleed en was vertrokken. Orca’s had een kleine voorsprong, en daarna had Batouwe even het betere van het spel. Het was dat Edwin van Schaik in de slotseconde een driepunter gooide zodat het 17-17 stond na het eerste kwart.

Het tweede kwart begon hetzelfde als waar men gebleven was. Batouwe wist het net goed te vinden, zij het op wat vreemde en onhandige manier. Maar goed, de scores druppelden binnen. Terwijl het bij Orca’s echt even niet lukte. Batouwe liep uit naar 22-35. Het dwong coach Jan Verhoeff in een time out. En gelukkig… het bleek nuttig want Orca’s rechtte de rug en zette een serieuze 11-0 run neer. Ze hielden Batouwe 6 minuten lang van scoren en speelden zelf wel een stapel goede aanvallen waar een goede run uit kwam. De aansluiting was er weer, vlak voor rust: 33-35.

Het minst favoriete kwart van Orca’s was weer aangebroken. Gelukkig deden de tegenstanders en de oranje mannetjes ook mee om dit tot een triest kwart te maken. Het was ‘knaken’ aan beide kanten. Veel fouten en veel vrije worpen waren de hoogtepunten van dit kwart. Ook aan de kant van Batouwe viel niet veel behalve klappen. Het was ronduit geen fraai basketbal maar toch liep de tussenstand uit naar 43-55.

In het laatste kwart moesten die twaalf punten dus rechtgezet worden. Maar het mocht waarschijnlijk niet lukken. Want de Urkers probeerden het echt wel, maar de vechtlust vertaalde zich niet in scores maar in fouten. Balverlies, maar ook gewone fouten. Menig speler stond op scherp en het was al snel van vrije worplijn naar vrije worplijn. Een aanraking of oogcontact was al genoeg en dat bedierf ook de wedstrijd. Los daarvan hadden de Urkers de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen maar ze lieten Batouwe het spel maken en de voorsprong halen die niet meer ingehaald kon worden. Opnieuw ging Orca’s het riet in op eenzelfde manier als het al zo vaak punten heeft laten liggen, Orca’s bleek nog niet genoeg geleerd te hebben van de laatste paar maanden. De mannen uit Bemmel konden weer twee punten bijschrijven: 63-72.

De scores kwamen van:

Klaas Hoorn   17
Rick van Eerde   16
Edwin van Schaik   8
Klaas Willem Hoorn   6
Laurens van Loosen   5
Niels ten Napel   5
Arjan Langman   4
Luka de Jong   2

Nog drie te gaan. Orca’s heeft nog twee uitwedstrijden en een laatste thuiswedstrijd. De eerstvolgende game is op zaterdag 7 april. Uit, in en tegen Amersfoort. Tegen Crackerjacks MSE 1 werd kansloos verloren in de thuiswedstrijd. Maar wie weet kunnen de Urkers stunten in Amersfoort. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 19:00 uur.