Troosteloos verlies in laatste thuiswedstrijd van Heren 1.

Nog twee wedstrijden op het programma voor Orca’s Heren 1 dit seizoen. Ook nog eens tegen de nummers 1 en 2. Eerst maar de wedstrijd tegen de nummer 2 afwerken: BV Groningen MSE 2 kwam naar Urk voor de officiële laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Afwerken, zo voelt het ook echt. Er valt niets meer te halen voor Orca’s en de meesten snakken naar het einde van het seizoen.

Met acht man sterk begonnen de Urkers de wedstrijd, nou ja, 5 in het veld dan. De start was redelijk. Orca’s speelde lekker mee en kwam goed uit de startblokken. Het ging de eerste minuten dan ook gelijk op. De aanval werd wat langer doorgespeeld en de Urkers maakten een aantal goede scores. BV Groningen was echter wat feller en effectiever en liep uit naar 12-19. Gelukkig wist Teunis Visser een zwabberbal in de buzzer te gooien en sloten de Urkers daarom aan na het eerste kwart met 15-19.

Het tweede kwart was een soortgelijk spelbeeld. Geen hoogstaand basketbal was er te genieten. Het niveau was niet heel hoog en de sfeer was ook niet echt denderend. Beide ploegen kabbelden rustig naar de pauze. Ook qua score was het een soort kopie van het eerste kwart. Het was dat majoor van Schaik nog een zevental puntjes liet noteren en daarmee de ruststand bepaalde op 30-39.

In het derde kwart was er weer van alles mogelijk. Ware het niet dat Groningen wat meer zin had om de wedstrijd te winnen, en ook wat beter de aanvallen uitspeelde. De zoneverdediging die de Urkers neerzetten werkte op zich prima en daardoor werd er op de fast break ook de nodige punten gemaakt. Alleen bleek Groningen daar ook goed mee om te gaan en verlegden ze het spel naar wat afstandsschoten, bijna allemaal raak. Weer liepen ze een aantal punten uit. Tussenstand na drie kwarten: 47-64.

Het laatste kwart was drama aan Urker zijde. Ze keken de tijd voorbij en snakten naar het laatste fluitsignaal. Aanvallen werden wel gelopen, maar lekker afgemaakt niet echt. Orca’s maakte maar 8 puntjes dit kwart en Groningen liep voor de verandering weer wat uit. Al met al een zeer matige wedstrijd met weinig beleving en vertrouwen die ook weer zo snel mogelijk vergeten moet worden. Eindstand: 55-78.

De scores kwamen op naam van:

Klaas Hoorn   12
Teunis Visser   10
Laurens van Loosen   9
Klaas Willem Hoorn   9
Edwin van Schaik   7
Arjan Langman   6
Niels ten Napel   2

Nog 1 wedstrijd, en dan zit dit toch grotendeels mislukte seizoen er op. Nog 1 keer opperdan met z’n allen, en weer naar Groningen. Nu om tegen de koploper te spelen: Celeritas Donar MSE 1 is de gastheer. Zij hebben het hele seizoen nog niet verloren. Kampioen zijn ze al, maar gaat het ze lukken om ongeslagen kampioen worden? Orca’s kan zich daarvoor nog wel 1 keer opladen. Nog even alles geven, Celeritas slopen en dan lekker uit eten met z’n allen. Om 18:30 uur spelen ze in sporthal Vinkhuizen de laatste wedstrijd van het seizoen.