Seizoensafsluiter in Groningen voor Orca’s Heren 1.

Het deels mislukte seizoen van Heren 1 is ten einde. Eindelijk. Met veel geschuif en geknaak heeft de selectie ook nog de laatste wedstrijd weten af te werken. Het was meer een verplichting om heen te gaan maar konden ze zich gelukkig motiveren voor het etentje wat  aansluitend aan de wedstrijd gepland was. De mannen van coach Jan Verhoeff scharrelden naar Vinkhuizen om tegen de ongeslagen koploper en kampioen, Celeritas Donar, de laatste wedstrijd te spelen.

Arjan stond ‘aan’, want met zijn vierdubbele sokken was hij niet te stoppen. Drie driepunters op rij in zijn favoriete sporthal. Dik voor zou je denken. Fout. De thuisploeg was beter en had al wat punten gemaakt en waren meteen al vertrokken. Orca’s kwam maar met moeite door de gele muur heen en met een vrije worp en een frommelscore van Laurens pakten ze in totaal 12 puntjes.

Het tweede kwart was iets meer divers qua scorers maar dat was omdat Celeritas ook iets meer kon laten vieren. Het gat was al behoorlijk groot en de schutters van de thuisploeg bleven maar raak gooien. Orca’s probeerde nog wel wat neer te zetten met een zone maar ook daarvoor had de kampioen een oplossing, en het lukte. De tijd ging wel redelijk snel voorbij, gelukkig voor Orca’s, zodat het snel rust was: 52-27.

Na wat gegaap en gegrinnik startte de tweede helft.  De thuisploeg beschikte over een goedgevulde bank met allemaal capabele spelers. In het derde kwart liepen ze nog wat verder uit en Orca’s kon niet heel veel verzet bieden. Toch bleven ze stug doorgaan en creëerden ze wel een aantal goede aanvallen. Ook in het vierde kwart lag het tempo nog steeds heel hoog en ging de thuisploeg vol voor de 100 punten grens. Daar wilden de Urkers uiteraard niet aan meehelpen en ze bleven evengoed strijden, al liep het verschil naar de 40 punten. Met name Klaas Willem Hoorn excelleerde in deze periode met 10 punten . Toch kon Orca’s geen vuist maken tegen de kampioen en verloor het met 49-99 (geen honderd).  Vlug douchen en allemaal weer in het busje en hup de stad in. Om daar als afsluiting van het seizoen wat te eten bij een rib- en bloemkool steakhouse.

De scores kwamen van:

Arjan Langman   17
Klaas Willem Hoorn   16
Laurens van Loosen   10
Teunis Visser   8
Klaas Hoorn   5
Niels ten Napel   3

Zo. Het seizoen is ten einde. Alle wedstrijden zijn afgewerkt en jaargang 2017/2018 kan worden afgesloten. Er staat nog slechts één wedstrijd op het programma, maar wel een hele belangrijke! Op 12 mei speelt Heren 1 de wedstrijd tegen Orca’s Plus. Twee keer hebben ze het onderspit moeten delven, dit jaar worden ze aan flarden gespeeld. Meer info en details volgen nog, ook op de site maar zet het vast in de agenda.