HABITOP/ORCAS H1 VERLIEST

In een zeer matige wedstrijd van Orca s kant hebben de mannen uit Urk zaterdag verloren van HBVJumpers uit Den Haag met 91-78.
In het eerste kwart was het meteen gedaan voor de mannen van coach Edwin Reijenga,ze hadden geen antwoord op het pleintjes basketbal van de tegenstander.
HBV speelde vrij basketbal en schoot de defensie helemaal lek 35 punten dit kwart waarvan zeven driepunters eindstand na eerste kwart 35-17.

Het tweede kwart kwam er wel herstel en was de achterstand met rust 54-46 nog te over zien.
Na drie kwarten was het zelfs terug gebracht naar vijf punten 69-64.
Het vierde kwart ging het mis de achterstand liep op en bleef rond de tien punten frustatie wat resulteerde in twee T-fouten voor Orca s in de laatste min en zo werd de eindstand bepaalt op 91-79.
Coach Reijenga over de wedstrijd:We hadden moeite met het spel van de tegenstander verdedigend konden we geen grip krijgen,daarnaast schoten ze onmogelijke ballen erin.
Je weet dat je mee moet met dit soort tegenstanders en ook op het randje moet spelen vooral met dit soort scheidsrechters die hun best doen maar er helemaal niks van snappen.
Wij doen dat niet en reageren juist daarop en spelen gefrusteerd wat ten koste gaat van ons spel.
Het is wel begrijpelijk want je weet dat je gewoon kwalitatief beter bent en je kunt het niet laten zien,van een crisis wil de coach niks weten zaterdag spelen we voor de beker thuis tegen Hoppers de nummer twee van de promotiedivisie van vorig jaar en mooiekans op revanche.
Score Habitop/Orcas
Punten 20 Rikus Ten Napel
Punten 19 Jeffrey Lippe
Punten 18 Jesper Jobse
Punten 13 Yentl Ellens
Punten 3 Sonny Waaldijk
Punten 2 Jelle Hoekman