Stroeve start voor Heren 2

Het leek  in aanloop naar het seizoen zo positief, een grote lijst van namen en een leuke nieuwe competitie. Maar uiteindelijk mag het wel een langzame start genoemd worden.. Misschien heeft het te maken met het hoge aantal vrachtwagenchauffeurs in het team, en hopelijk zijn we da niet meer te stoppen wanneer we op stoom zijn gekomen.

Er moesten natuurlijk wel wat spelers gepensioneerd worden naar het eerste team, maar er stonden jonge spelers klaar die vanuit U20 de stap omhoog gingen maken naar het seniorenniveau. Die lange lijst met namen was toch niet helemaal reëel, bleek al met de eerste paar trainingen Waar er er eerst zelfs werd gevreesd dat er teveel mensen waren en dat er speelminuten in gevaar konden komen, bleek het mee te vallen omdat we meestal met een man of 6/7 aan het trainen zijn.

‘’Plezier staat voorop’’, zei onze nieuwe coach Wouter de Vries. Plezier is basketball dachten wij, maar de opkomst op training bleef erg laag.. Gelukkig wilde Egbert Post aansluiten en Tomas Kramer heeft ook zijn schoenen weer aan voeten weten te krijgen.
Om even een indruk te geven over wie heren 2 dit seizoen beschikt even een lijstje met namen; overgebleven van vorig jaar zijn Wouter de Vries, Leon ‘Tunesisch Toastien’ van Slooten,  Hendrik Hakvoort en Johan van Slooten. Bas de Heus heeft een nieuwe baan als uitsmijter(zit in de familie) en moet dus de avonduren werken.. Maar is erbij wanneer hij kan.
Nieuwe aanwinsten zijn Egbert Post , Tomas Kramer, Freek Pereboom, Hein Coenen, Pieter Hoekstra en Willem van Urk

 

Zaterdag 20september stond de eerste wedstrijd op het programma, we mochten met 7 mensen afreizen naar Borne.
Veilig aangekomen, na het onderweg lastig te hebben gehad met overstekende/inhalende/ingehaalde en andere soorten weggebruikers, aantreden tegen de eerste tegenstander van dit seizoen.. Kikkers die de Orca’s mogen ontvangen.. Dat is zo klaar als een klontje, een natte boel maar tijdens indraaien kregen we al het idee dat deze kikkers wel erg groot waren.. Gelukkig was Bas mee voor wat lengte maar bij onze tegenstander liepen 3 jongemannen die moesten bukken om de sporthal te betreden..

Na het eerste kwart was al duidelijk dat er geen winst in zat, toch hebben we als team het beste er van gemaakt. Vooral aanvallend zal er veel meer moeten komen. Maar er is hard gewerkt en dat vooral voor elkaar! De wil is er en we gaan bouwen dit seizoen!

Kikkers HS 1    93 - 30   Orca's HS 2

 

Slechts een week en 2 trainingen later mochten we thuis aantreden tegen Amical, thuis spelen betekend altijd het voordeel van publiek.. Daarbij leek er na de nederlaag van de week ervoor een gevoel te zijn van;‘Dit gaat ons niet nog een keer gebeuren!’ en de start van de Orca’s lijkt al wat meer op die van een grote sterke roofvis! Helaas komen we over alle 4 kwarten nog wat te kort aanvallend gezien, maar er is wel ergens een knop omgegaan, gelukkig!. Dat we aan de bak moeten dit seizoen!

Orca's HS 2     57 – 89    Amical HS 1

 

04-10-2014,

Nadat we al onze  huisdieren goed verwend hadden met wat extra voer en speelgoed, mochten we dierendag  verder vieren door de auto in te stappen en de route in te stellen naar Enschede. Bij Jugglers hs 3 zouden we wel een kans moeten hebben op een stuntje, winnen! Peter de Heus was gevraagd om te mee gaan voor wat meer lengte en dat pakte goed uit!  We konden goed aanhaken en het verschil werd niet meer dan 10 punten. We konden ze goed verdedigen maar kwamen zelf in de problemen door foutenlast en het lastig kunnen scoren. Toch bleven we wel weer als team spelen en hard werken! Winst zat er niet meer in jammer genoeg, maar er was nog steeds wat te vieren, want volgens Peter de Heus bleef het wel dierendag. Dus we sloten de avond af, door met zijn allen wat vis, gevogelte en vlees weg te werken.

The Jugglers HS 3    65 – 42    Orca's HS 2

 

Een week later mocht er een andere Jugglersploeg tegen de Orca’s aantreden. Dit zou in principe de betere ploeg moeten zijn van de 2 jugglers ploegen, maar we konden goed weerstand bieden  gelukkig. Hendrik Brands en Jacob van Urk uit U52 waren bereid om ons bij te staan, en dat was in het spel goed terug te zien! (nog bedankt!)

Er was minder haast, meer overleg en minder gezeur naar elkaar. Het was niet genoeg om de winst te pakken tegen deze ploeg, maar we maken zeker stappen als ploeg zijnde! Vooral is het goed te zien dat er de wil wel is om beter te worden, dat is alleen al te zien in de hogere opkomst op trainingen.

Orca's HS 2   52 – 64   The Jugglers HS 2


Afgelopen zaterdag 1 november hadden we na 2 vrije weekenden  weer een tegenstander te gast. Het is lastig in te schatten wat voor team er zou staan omdat het als studentenploeg elk seizoen een andere bezetting heeft. Betreft onze eigen bezetting waren er wat misverstanden en hadden we dus eigenlijk wat te veel mensen. Maar we konden iedereen goed gebruiken gelukkig! Mede dankzij een bevlogen start van Johan van Slooten, konden we het het eerste kwart afsluiten met een voorsprong die op de borden stond. We kwamen in het loop van het tweede kwart de voorsprong jammer genoeg niet vast houden en keken tegen een paar puntjes achterstand aan, toch was alles nog mogelijk! In het derde kwart kreeg Leon van Slooten in de gaten waar hij het beste zijn punten kan maken (dat bleek bij de ring te zijn) en kreeg nog wat bonus vrije worpen gratis erbij dankzij de Arriba jongens die tekort kwamen.

We keken tegen een 40-48 achterstand aan we moesten er een tandje bij doen wilden we nog gaan winnen. Het tegenovergestelde gebeurde echter.. Van 40 – 48 kwamen we op een einstand uit van 46 – 74. Slechte verdediging, slechte passes en te weinig wil om te winnen..


Orca's HS 2   46 – 74   D.B.V. Arriba HS 1

Toch zit er wel groei in heren2, er zijn 2 wedstrijden verloren doordat er 1 slecht kwart tussendoor sloop.. Zo hebben we al eens een tweede  kwart verloren met 25-3 Afgelopen zaterdag was het het vierde kwart dat niet goed was. Het is dan wel goed te zien, dat fouten worden uitgesproken op een normale manier en dat we blijven werken en trainen! Die winstpartij gaat er wel komen, denken wij zo.

Wat wel helpt is jullie steun bij de thuiswedstrijden, dus voel jullie welkom om allerlei krachtkreten eruit te gooien om ons naar die eerste winstpartij te schreeuwen! Dit mag overigens ook bij de uitwedstrijden, we beschikken als team over voldoende vrachtwagenchauffeurs dus er moet vast wat te regelen zijn met vervoer.