U 52 verslaat de ongeslagen koploper VUAS 1 uit Dronten.

Zo maar een algemene titel boven dit verhaaltje, want ik had er ook boven kunnen schrijven :

  • Ed is on fire.

  • Tactische wissel.

  • Daddy doet mee aan masters als voorbereiding op de wedstrijd.

  • Good old Cees hakt voort.

Maar daarover later meer.

Ook deze wedstrijd hadden we slechts 6 man. Er waren blessures, jubilea en feestjes en daardoor draaiden in de sporthal de volgende spelers warm. Jan de Boer, Ed van Schaik, Peter de Heus, Hendrik (daddy) Brands, Cees Hakvoort en Jacob van Urk.

De tegenstander was in de winning mood, want uit de uitslagen bleek dat ze eerste stonden en zelfs nog ongeslagen waren. We moesten dus aan de bak. Nu onze voorbereidingen logen er niet om. Zoals zaterdags voor de kost slechts een alcoholvrij bok biertje nemen, diverse motivatie filmpjes werden verstuurd, we hoefden elkaar dus niet op te peppen. Voeg daarbij de geur van rode tijgerbalsem in de kleedkamer en de oudere ballers van U 52 waren er klaar voor. De gemiddelde leeftijd van dit 6-tal zit niet ver van de 50 jaar af!

Ed is on fire, dat konden we wel stellen na het eerste kwart, want Ed had dit kwart het netje doen schroeien. Liefst 16 punten, waarvan 4 driepunters, en de verdedigende tegenstander wist zich geen raad meer. Zelfs een hookshot a la Jabbar in zijn beste dagen ging feilloos door de ring. Geen wonder dat we na het eerste kwart dan ook voorstonden met 22 – 10. Er was echter wel een minpunt want Peter had inmiddels 4 fouten op het sheet staan.

Het tweede kwart begonnen we dan ook met een tactische wissel, immers we konden niet het risico lopen dat we snel Peter kwijt raakten door een 5e P. Dan zou de rest nooit eens ff rusten kunnen. Peter begon dus op de bank, maar wat bleek, dit hield hij vol tot de 39 ste minuut. Nu is een 6e man meestal nog waardevoller dan iemand die in de basis staat, maar dit was nou ook de bedoeling niet. Maar ook het tweede kwart bleven we aan de goede streep staan, al kwam VUAS langzaam beter in zijn spel. Echter, hun beste speler vloog aan het eind van dit kwart hard tegen Ed aan en toen was het exit voor hun pointguard, die ook een goede schutter is. Een flinke aderlating voor VUAS. Stand bij de rust : 35 – 21.

In het derde kwart besloot Daddy maar eens te gaan scoren. Ondanks een lichte blessure, opgelopen doordat hij meedeed aan de veteranen spelen voor crossfitters, ook wel masters genoemd, is het hem goed aan te zien, dat hij fit is met zijn strakke koppie. Met diverse sterke drives en goede schoten balde Daddy 14 punten bij elkaar dit kwart. Ook dit kwart sloten we dan ook winnend af. Stand na het derde kwart : 59 – 33.

Het vierde kwart was voor de statistiek, maar één man moet toch met name genoemd worden, Good old Cees. Jazeker de oudste van het stel bij U 52, maar daar was deze avond weinig van te merken. Verdedigend stond en staat hij altijd al zijn mannetje, en sommige VUAS spelers zagen er dan ook gehavend uit, met pleisters en al op hun gezicht. Maar ook aanvallend maakte hij een paar mooie, zelfs snelle acties. En onberispelijk vanaf de vrije worp lijn. Wat mij betreft man of the match. Naast die andere vijf natuurlijk. Verder sprokkelde Jan de Boer weer zijn puntjes bij elkaar, en gaf de visserman weer proestend en hoestend alles wat hij had. In de 39 ste minuut kwam er toch nog een einde aan de tactische wissel. Peter had het onder tussen gezellig met Trui naast hem op de bank. Was stiekum al aan het 5e kwart bezig toen Daddy zijn vijfde fout kreeg van onze goed leidende vaste scheidsrechter voorzitter Langman. Zodoende werd het toch nog alle ballen op Peter, waarschijnlijk bedoeld als goedmakertje. VUAS was dit kwart nog wat teruggekomen, nadat sommige spelers van VUAS af en toe wel erg hun frustraties toonden. Wel beetje begrijpelijk, want wie verliest er nu van gasten die gemiddeld minimaal 20 jaar ouder zijn.

Eindstand : 78 – 61. In the pocket deze game en hopelijk blijven we in deze vorm, want dan wordt winnen van U 52 erg moeilijk.

Uiteraard nog even gezellig na gezeten, waarbij onze rookie Auke zijn waardering uitsprak en had Frans goed voor de inwendige mens gezorgd. Intussen maken we ons wel grote zorgen om Daddy, want hij drinkt voorlopig zelfs helemaal geen bier meer. Dat master gedoe begint naar zijn hoofd te stijgen.

 

Scores : Ed 26 pts, Daddy 21 pts, Jan 16 pts en Cees 12 pts.