U52 @ Biddinghuizen; een (bijna) foutloze wedstrijd

Orca’s mannen senioren 2, beter bekend onder het pseudoniem U52, heeft dit seizoen 11 wedstrijden gewonnen. Er werd alleen verloren van Be Quick, Volic en de nog ongeslagen rode reuzen uit Meppel. De strijd om de tweede plek op de ranglijst gaat tussen VUAS, Volic en Orca’s U52.

Door het intreden van het digitale tijdperk, met het bijbehorende digitale wedstrijd formulier heeft u nog weinig over ons kunnen lezen. De hoogste tijd om dat goed te maken met een uitgebreid wedstrijdverslag van onze wedstrijd tegen het altijd lastige Biddinghuizen. BAS is namelijk de angstgegner van de polder. De eeuwige rivaal van U52. Een van de Orca’s spelers heeft zelfs zijn zoon naar de vereniging vernoemt. BAS zorgde altijd voor leuke en spannende wedstrijden. Helaas zijn er dit seizoen zijn een aantal oudgedienden gestopt en staat BAS ergens onderaan de middenmoot.

U52 was ook ver van compleet. Crossfit, darten, blessures (ja we worden een dagje ouder) en andere relationele verplichtingen zorgden voor de nodige afzeggingen. We vertrokken met slechts zes spelers richting het altijd gezellige Koetshuis, waar we verwelkomt werden door een vriendelijke barjuffrouw. Tijdens het indraaien merkte ‘captain’ Peter dat het niet goed ging met zijn knie. Hij kon niet spelen. Geen wissels betekende 40 minuten spelen. Met een gemiddelde leeftijd van tegen de 60 jaar was dat best even slikken. Cees sprak voor aanvang van de wedstrijd de legendarische woorden: “Jongens, even één ding; We maken geen persoonlijke fouten!”

De wedstrijd kwam maar langzaam op gang en dat vonden wij helemaal niet erg. Na drie minuten spelen had BAS een driepunter raak gegooid en Ed twee keer het net gevonden. Nog geen vijf minuten na de wijze woorden van Cees maakt hij zelf een persoonlijke fout. BAS had geen antwoord op de temporiserende aanval van U52. Wij speelden een soort vertraagde pasing-game tot er een schutter vrij kwam. Meestal in de vorm van Ed, die een stabiele wedstrijd speelde en als enige regelmatig wist te scoren. Aan de andere kant van het veld kon BAS nog goed meekomen. Aan het einde van het eerste kwart stond er 14-13 op het scorebord, waarvan elf punten van Ed.

Het spelletje van BAS kende weinig variatie. De gevaarlijkste man werd al snel gevonden en geëlimineerd door middel van een box-and-one verdediging. In de aanval zorgden Henk, Jacob en Teun voor wat beweging en kwamen de twintowers Cees en Ed in actie onder het bord. Orca’s scoorde dit kwart elf punten. Door het goede verdedigende werk werd wist BAS slechts twee keer raak te schieten. Het eerste gaatje was geslagen en met 18-24 konden we even bijkomen. Vorige week was dat de stand na tien minuten spelen, maar Orca’s wilde deze week het tempo laag houden. “Energiemanagement,” noemde Cees het. In het derde kwart kwamen de diesels een beetje op gang. De stand ging gelijk op en het gaatje bleef zes punten. Het leek een spannend vierde kwart te gaan worden. Met nog 5 seconden op de klok kreeg Orca’s de bal. Teun dribbelde zo snel als hij kon naar de andere kant van het veld en schoot in de laatste seconde van buiten de driepuntslijn raak. Het sprankje hoop dat de polderbewoners nog hadden werd de grond in geboord. Het gaatje werd 9 punten: 34-43.

Het vierde kwart werd professioneel uitgespeeld. BAS probeerde nog was druk te zetten, maar door het ontbreken van een schotklok kon Orca’s lange aanvallen spelen. De verdediging stond goed en de voorsprong werd nog wat verder uitgebouwd. Eindstand 42-56.

Ed 31 punten
Teun 16 punten
Cees 5 punten, 2 blocks (op gevoel) en de enige met een persoonlijke fout

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 februari om 17:30 uur thuis tegen Be Quick ’28. Uit werd er van Be Quick verloren, dus we hebben nog wat recht te zetten tegen deze mannen. Hopelijk dan weer met een voltallige selectie.